Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЧУТКИ ПРО СМЕРТЬ БК «КИЇВ»...
...Так-так, шановний читачу, фразу можна продовжити цитатою з класика американської сатири Марка Твена — «надто перебільшені». Літо (особливо липень) у баскетболі — традиційний час міжсезоння: більшість «авторів і виконавців», включаючи спортсменів, тренерів і керівників клубів, відпочивають і готуються до нового сезону хіба що морально. До фізичних навантажень і підписання нових контрактів наближаються поступово.

Певна інформаційна «посуха» спонукала деяких наших колег до пошуку вигаданих сенсацій. У чутки про фінансові проблеми і мало не банкрутство столичних «вовків» хтось із уболівальників повірив, зважаючи на те, що команду в міжсезоння масово залишили легіонери. Президенту віце-чемпіонів України Олександрові Волкову навіть довелося виступати зі спростуванням.
«Із фінансами у «вовків» усе гаразд, — сказав Олександр Анатолійович, — просто у клубі змінилась політика, і з цього сезону ми робитимемо ставку на українських гравців. Приміром, у команді виступатиме 18-й номер нинішнього драфту Національної баскетбольної асоціації Олексій Печеров (за грою свого баскетболіста уважно стежитимуть у клубі НБА «Вашингтон Візардс». — А. Ш.). Тривають також переговори з колишнім гравцем «Лос-Анджелес Лейкерс» Станіславом Медведенком. Три роки засновники БК «Київ» вкладали у свою команду чималі гроші й увесь цей час чекали, що ми виграємо в рідних стінах Єврокубок ФІБА. Торік через «Євробачення» провести Фінал чотирьох нам не пощастило. Цього року столиця України все ж змогла прийняти його в Палаці спорту, але виграти почесний трофей не вдалося.
Тепер ми з однодумцями вирішили зробити ставку на українців і вказали всім легіонерам на двері. Хотіли залишити в команді тільки Афіка Ніссіма, але його перехопив французький «Страсбур». Замість Ренато Паскуале «від фундаменту» будуватиме гру київської команди вітчизняний фахівець Віктор Бережний. Ми не відмовимось і від послуг легіонерів, але їх буде небагато», — так пояснив ситуацію президент БК «Київ». Про те, якими, з огляду на зміну пріоритетів, будуть турнірні плани столичних баскетболістів у чемпіонаті України та Єврокубку ФІБА, олімпійський чемпіон Сеула говорити не наважується.
Утім, незважаючи на зміну політики клубу, не тільки закордонні виконавці залишають Київ. У наступному сезоні Артем Буцький захищатиме кольори «Черкаських мавп». Клуби і сам баскетболіст домовились про те, що Артем підписав з черкащанами контракт терміном на три роки.
Сам плеймейкер прокоментував свій перехід так: «Я — професіонал і маю швидко перебудовуватися. «Мавпи» цікавилися мною ще півроку тому, але тоді я був потрібніший «вовкам». Тепер ситуація змінилась, і я виступатиму за іншу команду». Варто припустити, що одним із мотивів гравця було бажання проводити більше часу на майданчику, адже в команді Ренато Паскуале він грав вряди-годи і частіше виходив на паркет у внутрішніх змаганнях, а не на міжнародній арені.
Тим часом керівництво європейського баскетболу оголосило повний склад учасників клубних турнірів під егідою ФІБА. Срібний призер Євроліги ФІБА-2005 і бронзовий призер Єврокубка ФІБА-2006 БК «Київ» у наступному Єврокубку представлятиме Україну разом з маріупольським «Азовмашем» і бронзовим призером вітчизняної Суперліги южненським «Хіміком». Честь нашої країни в Кубку виклику захищатимуть четверта і п’ята команди чемпіонату — «Черкаські мавпи» і дніпропетровський «Дніпро». В наступному сезоні рівень Єврокубка зростатиме. У ньому візьмуть участь 32 клуби із 19 країн, серед них — учасники Кубка УЛЕБ бельгійський «Шарлеруа», іспанський «Естудіантес» і російський УНІКС. До речі, жодного з учасників цьогорічного Фіналу чотирьох Єврокубка ФІБА, за винятком БК «Київ», у списку немає. Жеребкування всіх турнірів під егідою ФІБА-Європа відбудеться 5–6 серпня в Мюнхені.
Повний список учасників Єврокубка ФІБА має такий вигляд:
БК «Київ» (Київ, Україна);
«Азовмаш» (Маріуполь, Україна);
«Хімік» (Южний, Україна);
«Льєж Баскет» (Льєж, Бельгія);
«Шарлеруа» (Шарлеруа, Бельгія);
ЦСКА (Софія, Болгарія);
АЕЛ (Лімассол, Кіпр);
«Німбурк» (Німбурк, Чехія);
БК «Калев» (Таллінн, Естонія);
«Віллербанн» (Ліон, Франція);
«Діжон» (Діжон, Франція);
«Гравлен» (Дюнкерк, Франція);
«Маруссі» (Афіни, Греція);
«Паніоніос» (Афіни, Греція);
«Атомеромю» (Пакс, Угорщина);
«Маккабі» (Рішон-Ле-Ціон, Ізраїль);
«Хапоель» (Нахарія, Ізраїль);
«Віртус» (Болонья, Італія);
«Баронс/ЛУ» (Рига, Латвія);
АСК «Рига» (Рига, Латвія);
БК «Шяуляй» (Шяуляй, Литва);
«Астронаутс» (Амстердам, Голландія);
«Асесофт» (Плоєшті, Румунія);
«Локомотив» (Ростов-на-Дону, Росія);
УНІКС (Казань, Росія);
«Урал-Грейт» (Перм, Росія);
«Динамо» (Московська область, Росія);
«Войводина» (Нові Сад, Сербія);
«Жирона» (Жирона, Іспанія);
«Естудіантес» (Мадрид, Іспанія);
«Бешикташ» (Стамбул, Туреччина);
«Тюрк Телеком» (Анкара, Туреччина).

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • КОРУПЦІЯ В КАЛЬЧО:ПОЛЯКАЛИ І... МАЙЖЕ ПРОБАЧИЛИ
  • ЛІГА ЧЕМПІОНІВ: «ДИНАМО» — В ТРЕТЬОМУ РАУНДІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».