Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ІЗРАЇЛЬ ПОНОВИВ АВІАУДАРИ ПО ЛІВАНУ
Ізраїльська авіація відновила авіаудари по південному передмістю Бейрута та палестинському сектору Ґази. До регіону приїздять дипломати, намагаючись владнати конфлікт шляхом переговорів. До представників ООН та Європи приєдналася і держсекретар Сполучених Штатів Кондоліза Райс. Вона вже заявила, що вимагатиме припинення вогню і від Ізраїлю, і від «Хезболли». Делегація Саудівської Аравії на зустрічі з американським президентом Джорджем Бушем висунула свій план врегулювання конфлікту на Близькому Сході.

Ним передбачено негайне й цілковите припинення вогню, обмін полоненими та в’язнями, відхід «Хезболли» з півдня Лівану та дислокація там урядових військ. Буша закликали сприяти втіленню цього плану.
Примиренням ізраїльтян та бойовиків опікуються і європейські дипломати. На Близький Схід прибули міністри закордонних справ Франції, Німеччини та Великої Британії. Вони ведуть окремі перемови з ізраїльським, ліванським і палестинським керівництвом. Тель-Авів стверджує, що йому треба ще 10 днів для знищення ракетного арсеналу угруповання, і лише після цього Ізраїль погодиться на введення миротворчого контингенту НАТО для контролю над південними районами Лівану. Днями лідер «Хезболли» шейх Хасан Насралла заявив, що готовий обговорювати міжнародні ініціативи. Головною умовою процесу врегулювання конфлікту він вважає припинення Ізраїлем агресії щодо Лівану.
Тим часом війна на Близькому Сході не вщухає. У секторі Ґази ракета влучила у майстерню, у якій бойовики угруповання «Ісламський джихад» виготовляли та зберігали зброю. А в Лівані ізраїльтяни бомблять штаби й офіси угруповання «Хезболла». Під час військового рейду ізраїльські солдати захопили в полон двох бойовиків руху і бомбардували табір палестинських біженців на півдні Лівану. Поранено шестеро людей.
Бойовики «Хезболли» обстріляли з ракет міста на півночі Ізраїлю. Зруйновано цілі райони. Координатор ООН з гуманітарних питань Ян Егеланд під час візиту в Бейрут назвав обстріли жахливими і вказав на загрозу гуманітарної катастрофи. Взагалі ж за останню добу на ізраїльську територію випущено понад 80 ракет.
За час загострення конфлікту в Лівані загинуло понад 400 осіб, а півмільйона — стали біженцями. З країни тікають люди. Більшість із них оселяється на Кіпрі в тимчасових таборах.
також у паперовій версії читайте:
  • НЕФОРМАЛЬНЕ МАЙБУТНЄ СНД
  • СТИХІЙНІ ЛИХА В АЗІЇ, АМЕРИЦІ ТА ЄВРОПІ
  • ТЕРАКТ В ІРАКУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».