Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
БЮТІВЦІ ГОТОВІ СКЛАСТИ ДЕПУТАТСЬКІ ПОВНОВАЖЕННЯ
Майже всі члени фракції БЮТ підписалися під заявою про готовність скласти з себе депутатські повноваження. Відповідний документ зачитала вчора на відкритому засіданні фракції Юлія Тимошенко.

У документі зазначається, що народні депутати готові скласти свої повноваження для того, щоб Президент України мав додаткові підстави для розпуску Верховної Ради.
Лідерка БЮТу нагадала, що після того, як свою готовність до складення депутатських повноважень підтвердять не менше, ніж 151 парламентарій, глава держави на підставі статей 102 і 77 Конституції буде зобов'язаний своїм указом оголосити дострокові парламентські вибори.
Пані Тимошенко також зазначила, що згідно із ч. 6 ст. 81 Конституції України за добровільного виходу депутата із фракції він позбавляється своїх повноважень на підставі рішення керівного органу політичної сили, яка формувала фракцію, і для цього не потрібно голосування у сесійній залі Верховної Ради.
Фракція БЮТ ухвалила звернення до фракції «Наша Україна» з пропозицією приєднатись до ініціативи про дострокове складення депутатських повноважень.
Юлія Тимошенко зачитала звернення, у якому наголошується, що завтра (тобто для наших читачів сьогодні, 25 липня) набирає чинності конституційна норма, за якою Президент України має право призначити дострокові парламентські вибори і « тим самим відродити надію на демократичне майбутнє України. Альтернативою цього рішення є подання Президентом кандидатури Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра, приведення його до влади і як наслідок — ліквідація демократичного устрою держави, усунення де-факто від виконання конституційних обов'язків Президента України та узурпація влади олігархічними кланами».
У зверненні наголошується, що нині існує шанс не допустити розвитку цього негативного сценарію.
«Ми закликаємо усіх народних депутатів із «Нашої України» приєднатися до нашої ініціативи, скласти депутатські мандати і, таким чином, довести недієздатність нинішньої Верховної Ради»,— сказала лідер БЮТ, додавши, що треба дати змогу народу самостійно «прибрати з Верховної Ради зрадників і політичних корупціонерів. Проведення перевиборів стане рішучим кроком до невідворотності покарання за політичну корупцію, зраду й обман народу».
За словами Тимошенко, БЮТ закликає депутатів «Нашої України» не вірити «у заколисуючі розповіді», що прихід Януковича до влади не несе жодної загрози, що Партія регіонів не встигне накоїти лиха, бо керуватиме країною недовго.
Як вважає вона, для того щоб «видавити» Партію регіонів з влади, можуть знадобитися десятки років і ще один подвиг усієї країни.
«Сьогодні лунають відверті погрози на адресу Президента про імпічмент і відсторонення його від влади. Не криючись, головні керманичі антикризової коаліції заявляють про бажання збільшити кількість коаліціянтів до 300 депутатів — конституційної більшості, яка матиме право вносити зміни до Основного закону аж до ліквідації інституту президентства»,— наголосила лідер БЮТ.
У зверненні йдеться, що заклик скласти депутатські мандати — це не популізм і не акт відчаю, а виважений, цивілізований і законний крок для відведення загрози від України.
«Наша фракція ніколи не розглядала і не розглядає депутатський мандат як власність чи нагороду, яку п'ять років використовує депутат. Ми ніколи не вважали самоціллю депутатські посади, і в момент, коли вирішується доля країни, готові відмовитися від них для того, щоб таким чином врятувати країну. Ми щиро сподіваємось на те, що гасло «Не зрадь Майдан» залишиться головним для «Нашої України»,— сказала Тимошенко.
також у паперовій версії читайте:
  • ЧИЇМ МАЙНОМ РОЗПОРЯДЖАЄТЬСЯ ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК?
  • ПАРЛАМЕНТ ВИРОБИВ ТИЖНЕВИЙ ПОРЯДОК ДЕННИЙ
  • КУШНАРЬОВУ БІЛЬШЕ НЕ ПОТРІБНА РОСІЙСЬКА МОВА?
  • ВІКТОР ЯНУКОВИЧ ПОСПІШАЄ
  • «АНТИКРИЗОВА КОАЛІЦІЯ» ДІЛИТЬ КРАЇНУ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».