Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ДНІПРО»: НА РІК БЕЗ ЄВРОПИ
Нетривалою цього року виявилась європейська кубкова епопея дніпропетровського «Дніпра». Хоч як прагнули підопічні Олега Протасова здолати непростий французький бар’єр у Кубку Інтертото, та все ж марсельський «Олімпік», як і два з половиною роки тому, в 1/8 фіналу Кубка УЄФА довів свою перевагу. Як і тоді, перемогу за підсумками двох матчів «Олімпіку» приніс темношкірий гравець — тоді це був Дідьє Дрогба (у своєму останньому «нелондонському» сезоні), цього разу Мамаду Ньянг.

За тиждень до дніпропетровської зустрічі поєдинок у Франції завершився безголевою нічиєю, тобто пропускати вдома «Дніпру» не можна було.
На стадіоні «Метеор» краще розпочали господарі, і коли б суддівство англійця Говарда Вебба було «домашнім», то вперше м’яч побував би у воротах Каррассо набагато раніше, ніж це сталося насправді. У дебюті першого тайму арбітр мав підстави вилучити гваделупця з французьким паспортом Роналдо, а згодом міг призначити у ворота гостей і пенальті, коли у штрафному майданчику «Олімпіка» словенець Цезар тримав за футболку білоруського форварда «Дніпра» Сергія Корніленка.
Другий тайм приніс набагато інтенсивнішу боротьбу, а згаданий Мамаду Ньянг став забивати, коли розпочалась остання чверть матчу. На 71-й хвилині сенегалець виграв боротьбу у Русола і класно пробив повз Кернозенка. Другого м’яча теж недовго довелось чекати. Цього разу Ньянг на лівому куті штрафного майданчика витончено пішов від Русола і Матюхіна, прострілив у центр на здорованя Оруму (назустріч м’ячеві полетів невдало Шершун), і Вілсон чітко пробив у центр воріт — 0:2.
І все ж, наш футбол стає кращим, і дніпропетровці змогли це довести. Назаренко забив максимально швидкий гол. Сергій навішував зі штрафного, і м’яч прослизнув повз Шершуна, Зубара й Каррассо до сітки. Седрік Каррассо взагалі не надто надійний воротар, тож нічого дивного в пропущеному «метелику» немає, прикро тільки, що підопічні Олега Протасова раніше не піддали цього кіпера відповідному навантаженню. Дніпропетровці заграли ще активніше і змогли вирівняти становище. Кравченко навісив на дальню штангу зі штрафного, м’яч підправив марсельський захисник, а Грицай з гострого кута пробив у штангу. У результаті м’яч і Русол опинилися вдвох на лінії воріт, і Андрій реабілітувався за помилки в обороні — 2:2. Грати залишалося мало, але коли б пощастило продовжити забивати в такому темпі (один гол на вісім хвилин), можна було встигнути шокувати гостей. Та «Олімпік» «закрився» на своїй половині поля і зміг завершити матч такою потрібною французькому клубу результативною нічиєю.
За свою недовгу єврокубкову кампанію дніпропетровський «Дніпро» заслужив схвальних оцінок, але новий досвід ще раз підтверджує — путівки до Ліги чемпіонів чи Кубка УЄФА надійніше отримувати традиційно — у чемпіонаті України. Із завтрашнього дня команда Олега Протасова на цьому турнірі й зосередиться.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ЗАМІСТЬ АРМСТРОНГА — ЛЕНДІС!
  • РАВІЛЬ САФІУЛЛІН:«ЧЕКАЮ НА КОНКУРЕНТІВ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».