Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ІЗРАЇЛЬ ВІДКИНУВ ПРОПОЗИЦІЮ ООН ПРИПИНИТИ ВОГОНЬ
Ізраїль відкинув пропозицію Генерального секретаря ООН Кофі Аннана про негайне припинення вогню сторонами лівансько-ізраїльського конфлікту. «Ми робитимемо те, що необхідно. Ми не керуємося ніякими термінами. Насамперед, необхідно домогтися припинення терору, а вже потім говорити про припинення бойових дій»,— заявив постійний представник Ізраїлю при ООН Ден Гіллерман по закінченні засідання Ради Безпеки, на якому Аннан виклав свої пропозиції щодо нормалізації ситуації в регіоні. «Під час операції з усунення ракового утворення не зупиняються на половині шляху»,— додав ізраїльський постпред.

Нагадаємо, що Генеральний секретар ООН Кофі Аннан закликав до негайного припинення ескалації насильства в Лівані під час засідання РБ ООН. «Незважаючи на те, що дії угруповання «Хезболла» є гідними жалю, а Ізраїль має право на свій захист, зайве застосування сили гідне осуду. Ізраїль має вдатися до активніших і надійніших способів захисту мирного населення й цивільної інфраструктури»,— сказав генсек. Він також повідомив, що з початку воєнних дій у Лівані тут загинуло 300 осіб, а в Ізраїлі — 28, поранено понад 600 чоловік, ще понад 600 тисяч після початку бойових дій були змушені залишити свої будинки в Лівані, у тому числі понад 140 тисяч перейшло кордон із Сирією.
А в найближчі три місяці Лівану загрожує голод, тому що в умовах військових дій заподіяно значної шкоди інфраструктурі й економіці країни. Про це йдеться в доповіді, оприлюдненій каїрським бюро Всесвітньої продовольчої програми ООН. Ця держава імпортує 90% продовольства, проте за час ізраїльської агресії зруйновано всі основні транспортні магістралі, пошкоджено повітряні та морські порти Лівану.
Однак Тель-Авів не перешкоджатиме доправленню гуманітарної допомоги в Ліван через Кіпр. Таке рішення ухвалили прем'єр-міністр країни Ехуд Ольмерт, голова МЗС Ципі Лівні та міністр оборони Амір Перец. Цей маршрут передбачається використовувати для евакуації з Лівану іноземних громадян.
За словами голови ЄК Жозе Мануеля Баррозу, Європейська комісія оголосила про асигнування 10 млн євро для надання гуманітарної допомоги цивільному населенню Лівану. Допомагати офіційному Бейруту ладен також уряд Росії.
Тим часом МНС РФ евакуювало з Лівану 1,4 тисячі своїх громадян, а разом з ними жителів країн СНД і Прибалтики та 130 громадян України.
також у паперовій версії читайте:
  • ІРАН І ДАЛІ РОЗВИВАТИМЕ ЯДЕРНУ ПРОГРАМУ
  • ЕСТОНІЯ НАДАСТЬ ГРОМАДЯНСТВО ВДОВІ ДУДАЄВА?
  • СТРАШНА СПЕКА В ЄВРОПІ ТА АМЕРИЦІ
  • БІЛОРУСЬ ОГОЛОШУЄ ВІЙНУ АЛКОГОЛІЗМУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».