Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЗАЛИШКИ ДАВНЬОРУСЬКОГО ГОРОДИЩА

НАЙВИЩА ГІРСЬКА МАГІСТРАЛЬ
У Китаї відкрито найвищу гірську залізничну магістраль у світі, що з'єднує рівнинні райони країни з Тибетом. Перший пасажирський потяг вирушив із адміністративного центру Тибетського автономного району КНР Лхаси до Цинхай, повідомляє власкор Укрінформу в Пекіні.
814-кілометрова ділянка від Сініна до Голмуда (Голмо) в північно-західній провінції Цинхай стала до ладу ще 1984 року. Другу, набагато складнішу за умовами будівництва й експлуатації ділянку завдовжки 1142 км, що зв'язала Лхасу з Голмудом, прокладено за останні п'ять років. У своїй найвищій точці залізниця піднімається на висоту 5072 метра над рівнем моря.
Із Пекіна в Лхасу вирушив ще один пасажирський поїзд із групою китайських та іноземних журналістів. Шлях від китайської столиці до головного міста Лхаси — «Дах світу» — займає 48 годин. Аби пасажири не потерпали від симптомів гірської хвороби — запаморочення, нудоти, непритомності — кондиціоноване повітря у вагонах збагачується киснем. Крім того, пасажири можуть скористатися індивідуальними кисневими масками.
Уведення в експлуатацію найвищої в світі гірської Цинхай-Тибетської магістралі «свідчить про те, що наполегливий китайський народ сповнений величних задумів, упевнений у своїх силах і досягає грандіозних успіхів»,— заявив голова КНР Ху Цзіньтао.


ДИКИХ КАБАНІВ ВИРОЩУЮТЬ НА РІВНЕНЩИНІ
Поширенню популяції диких кабанів у різних регіонах України допомагають лісівники Рівненщини, які почали реалізацію молодняка, що народився у вольєрах, повідомляє кореспондент Укрінформу. Саме в таких дванадцяти загорожах нині утримують сто п'ятдесят ікластих. Частину вепрів, відповідно до наукового обґрунтування, незабаром буде випущено на волю у лісових угіддях, де їх зменшилося, а також у масивах Рівненського природного заповідника. Решту залишать для репродуктивного відтворення.
Згідно із програмою розвитку мисливського господарства на півночі області облаштовано своєрідні ферми для розмноження плямистого оленя, качки-крякви й фазанів. Тут забезпечується необхідний режим годування у біокомплексах, де розташовані плантації топінамбура (земляних груш), навіси для сіна, годівниці.
Ці та інші заходи дають змогу збільшувати популяції диких тварин, поширених на Рівненському Поліссі, в тому числі 28 видів, занесених до «Червоної книги». Останнім часом ці території, а також ті, що межують з Білоруссю, облюбували рисі, зубри, чорні лелеки, сірі чаплі, з'явилися гнізда орлана-білохвоста.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?...
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ФАКТ
  • КРОСВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».