Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
УКРАЇНЦІВ НЕ ХОЧУТЬ ЕВАКУЮВАТИ З ЛІВАНУ?
Ліванські перевізники відмовляються надавати автобуси для переправлення в Сирію українців, що живуть у Лівані, для подальшої евакуації їх в Україну. Про це повідомив посол України в Лівані Борис Захарчук.

Причина цього полягає в тому, що до сирійського кордону від Бейрута тепер можна дістатися лише по одній дорозі, котру постійно обстрілюють з моря. Крім того, як повідомив пан Захарчук, українські дипломати в Лівані не мають зв'язку з нашими посольствами в Ізраїлі й Сирії (під час першої масової евакуації посольство України в Ізраїлі домовлялося з військовими про припинення вогню й створення «зеленого коридору» для проходження автобусів з біженцями). Тепер посольство в Лівані змушене зв'язуватися з Тель-Авівом і Дамаском через Міністерство закордонних справ у Києві.
За словами Захарчука, до посольства надійшло ще 400 заяв із проханням про евакуацію з Лівану. Крім українських громадян, країну хочуть залишити члени їхніх родин і громадяни України, що не перебувають на консульському обліку. Навіть приблизних термінів другої масової евакуації ні в посольстві Лівану, ні в МЗС поки не називають. Нагадаємо, що на 19 липня Україна евакуювала з Лівану 400 своїх громадян.

В УКРАЇНІ РОЗДЕРЖАВЛЮВАТИМУТЬ ЗМІ
Стратегічними напрямами роботи Комітету Верховної Ради з питань свободи слова й інформації будуть, зокрема, створення громадського мовлення і роздержавлення медіа. Про це повідомив голова комітету Андрій Шевченко.

Він зауважив, що на першому засіданні комітету створили чотири підкомітети і вибрали їхніх керівників. За його словами, створено підкомітет свободи слова та інформації, який очолив Сергій Потімков (фракція БЮТ), підкомітет з питань електронних мас-медіа, котрий очолив Микола Баграєв (фракція БЮТ), підкомітет друкованих ЗМІ, який очолив Степан Курпіль (фракція БЮТ) і підкомітет з питань реклами, котрий очолила Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів). Шевченко наголосив, що нині в комітеті «ідеальний баланс між більшістю і меншістю, тобто 50 на 50». Він також сказав, що в комітеті «хороший гендерний баланс, тому що з 12 членів комітету — три жінки, і це набагато більше, ніж у середньому у Верховній Раді».
Шевченко, зокрема, зазначив, що пріоритетами для всіх представників п'яти фракцій, котрі входять до комітету, є «свобода слова, успішний медіа-ринок, який може заробляти гроші згідно із законом й прозоро».
також у паперовій версії читайте:
  • ОБСЯГ ІНВЕСТИЦІЙ У НАШУ КРАЇНУ ЗБІЛЬШИВСЯ
  • «УКРЗАЛІЗНИЦЮ» НЕ ПРИВАТИЗУЮТЬ?
  • ДОБУДУВАЛИСЯ!
  • МАТИМЕМО ФІЛЬМ ПРО ВЯЧЕСЛАВА ЧОРНОВОЛА
  • СТРАЙКУЮТЬ ТРОЛЕЙБУСНИКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».