Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
ВІЙНА НА БЛИЗЬКОМУ СХОДІ ТРИВАЄ
Ізраїльтяни не припиняють авіаударів на півдні Лівану. Останнього з них завдано по будинку в селищі Айтарун. Тут загинуло шестеро людей. Ізраїльські літаки обстріляли також бейрутський район Джумгур. Одна з чотирьох випущених ракет влучила в армійські казарми. Про постраждалих не повідомляють.

им часом ізраїльський прем'єр-міністр Ехуд Ольмерт висунув три умови, за яких його країна згодна припинити військову операцію: бойовики «Хазболли» мають звільнити викрадених ізраїльських солдатів, припинити ракетні обстріли ізраїльської території. Днями палестинське угруповання «Бригади мучеників Аль-Акси», яке вважають воєнізованим крилом руху ФАТХ, захопило в полон ізраїльського прикордонника. У заяві угруповання, достовірність якої поки не підтверджено, йдеться про капрала ізраїльської армії. Крім того, лівансько-ізраїльський кордон мають контролювати не бойовики, а частини регулярної армії Лівану.
Проте бойовики «Хазболли» вимоги ізраїльського прем'єра відкинули і на напади відповідають ракетами. Одна з них влучила в лікарню в ізраїльському місті Цефат, тут поранено шість осіб. А на кордоні Лівану та Ізраїлю бойовики не пускають ізраїльських солдатів, які хочуть прорватися на ліванську територію.
Представники міжнародних організацій намагаються владнати конфлікт. З посередницькими місіями в Бейруті перебувають спецпредставник Генерального секретаря ООН Тер'є Ред-Ларсен і верховний комісар ЄС з питань зовнішньої політики Хав'єр Солана.
А всі країни, громадяни яких перебувають у зоні бойових дій, намагаються якнайшвидше евакуювати своїх співвітчизників. До Мадрида вже прибула перша сотня евакуйованих. Більшість з них — ліванці за походженням, які мають іспанське громадянство. Чотирнадцять прибулих — громадяни Франції, Лівану й Данії. Американці вивозять своїх співвітчизників гелікоптерами. Росія також розпочала евакуацію й обіцяє завершити її максимум за три дні.
також у паперовій версії читайте:
  • МАСШТАБНЕ ЦУНАМІ В ІНДОНЕЗІЇ
  • ОГОЛОШЕНО В РОЗШУК ВДОВУ МИЛОШЕВИЧА
  • «ПТАШИНИЙ ГРИП» НЕБЕЗПЕЧНИЙ І ДЛЯ ЕКОНОМІКИ
  • НЕВИПРАВДАНА ЖОРСТОКІСТЬ
  • ЩЕ ОДНОГО БІЛОРУСЬКОГО ОПОЗИЦІОНЕРА ЗАСУДЖЕНО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».