Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
П'ЯТЬ ТИСЯЧ — ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ
вропейський суд із прав людини зобов'язав Україну виплатити понад 5000 євро через недотримання принципу презумпції невинності й незаконний обшук офісу за позовом громадянина України Олександра Пантеленка. Про це повідомив юрист секретаріату Європейського суду з прав людини Павло Пушкар.

За його словами, «рішення Європейського суду з прав людини з подібною фабулою винесено вперше». Водночас — це друге рішення Європейського суду з прав людини проти України, винесене за ст. 8 Європейської Конвенції з прав людини — «право на повагу приватного і сімейного життя».
Пан Пушкар також зазначив, що торік Україна посіла друге місце за кількістю рішень, винесених по суті заяв проти України як держави. З них, як уточнив юрист, 100 рішень стосувалося невиконання судових рішень, винесених судами України. «Нині Україна також входить до п'ятірки країн — членів Ради Європи з найбільшою кількістю звернень до Європейського суду з прав людини»,— сказав він.
Цікаво, що перше місце за кількістю звернень до Європейського суду з прав людини зайняла Туреччина, а третє — Італія. За словами українського представника, у Європейському суді з прав людини розглядається близько п'яти тисяч справ, що надійшли від українців. Здебільшого люди скаржаться на грубі порушення прав людини — застосування в нашій країні тортур, безпідставне утримання громадян під вартою, тривалість застосування судових рішень, а також загалом їх невиконання. Павло Пушкар також повідомив, що впродовж останнього часу Європейський суд із прав людини прийняв приблизно 180 рішень на користь громадян України.

ПРИМУСОВЕ ХАРЧУВАННЯ
Антимонопольний комітет України офіційно рекомендував Південно-Західній залізниці припинити надання обов'язкового харчування у потязі № 2/1 «Київ—Москва—Київ». Цим Комітет зробив черговий крок у обстоюванні прав пасажирів щодо добровільного вибору послуг.

Як дослідив Комітет, окремим наказом залізниця розпочала непередбачене законодавством включення плати за продуктові набори у вартість проїзних документів на «Столичний експрес». Тобто наразі примусово стягуються додаткові 25 і 17 грн за харчування відповідно у 8-му та 9-му вагонах потягу, що може бути неприйнятним для багатьох пасажирів. До речі, перші скарги про нав'язування харчування вже надійшли до Комітету.
Таке обслуговування не лише нав'язується споживачам, а й призводить до збільшення витрат держави, позаяк службовцям і працівникам бюджетних установ вартість квитків на відрядження відшкодовується за рахунок державних коштів.
«У залізниці є місяць, аби скасувати свій акт і припинити неправомірну діяльність. В іншому разі ми, поза сумнівом, жорстко покараємо монополіста»,— наголосив голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.
також у паперовій версії читайте:
  • У КРИМУ НАКИНУЛИ ОКОМ НА ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР
  • МАТИМЕМО НАРУЧНІ «КЛЕЙНОДИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ»
  • НА МАЙДАНІ З'ЯВЛЯЮТЬСЯ НОВІ НАМЕТИ
  • ТЕМПИ ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ БУДУТЬ ПОМІРНИМИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».