Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ОСТАНКИ ІМПЕРАТРИЦІ ПОВЕРНУТЬСЯ ДО РОСІЇ

23 вересня 2006 року датський військовий корабель з прахом відправиться з Копенгагена до Кронштадта. З 26 до 28 вересня труну буде встановлено у фамільній церкві Романових у Петродворці. 28 вересня відбудеться урочиста церемонія поховання останків Марії Федорівни в Петербурзі.
Марія Федорівна, залишивши Росію 1917 року, повернулася в Данію, на свою батьківщину, де й померла у 1928 році. Її поховали в королівській усипальниці в Роскіллі неподалік датської столиці. Переговори про повернення її праху до Петербурга велися з 2001-го.
Дочка Крістіана IX Датського і Луїзи Гессенської, Луїза Фредеріка Дагмара прийняла православ'я і отримала ім'я Марія Федорівна, вийшовши заміж 1866 року за спадкоємця російського престолу Олександра Олександровича. Після його вступу на престол 1881-го велика княгиня одержала титул імператриці. Після смерті Олександра III у 1894 році Марія Федорівна стала називатися імператрицею-вдовою.


ВЕДМЕДІ-КАНІБАЛИ
Дослідження, проведене під керівництвом Стівена Амструпа з науково-дослідного центру Аляски, засвідчило, що полярні ведмеді, які мешкають на південному узбережжі моря Бофорта, за нестачі їжі стають канібалами, передає Укрінформ із посиланням на Membrana.
Ці тварини існують у непростих умовах: вони живуть на обмеженій території, де харчуються, полюють, розводять потомство. Основним чинником, що забезпечує життя, є крига, під якою водиться риба — головна їжа ведмедів. Як показували колишні спостереження, знищення білими ведмедями «своїх», у принципі, можливе, і пов'язане зазвичай з регуляцією чисельності популяції, переважанням деяких особин, але ніяк не з проблемами їжі. Крім того, упродовж останніх кількох десятиріч, коли регулярно вивчалося життя цих північних тварин, випадків убивств із метою канібалізму не виявлено.
Однак нові дані довели, що у них усе-таки подібна схильність є, точніше кажучи, з'являється останнім часом. Перший випадок канібалізму зафіксований ще у січні 2004 року, коли полярники знайшли труп ведмедиці та її дитинчати, яких з'їв самець. Задля їжі напав на їхню барлогу і зруйнував її.
Усього в дослідженні розглянуто три випадки вбивства білих ведмедів своїми родичами, що спостерігались на півночі Аляски та заході Канади. Екологи пов'язують таке явище із глобальним потеплінням, унаслідок якого помітно зменшилась площа криги, з-під якої ведмеді добувають собі їжу.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?...
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ФАКТ
  • МАНДРИ
  • ЗНАХІДКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».