Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
У МОСКВІ ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ МІНІСТРІВ «ВЕЛИКОЇ ВІСІМКИ»
Міністри закордонних справ країн «великої вісімки» закликали владу Ізраїлю та Палестинської автономії повернутися до перемов і зробити все можливе, щоб ситуація в регіоні якомога швидше стабілізувалася. Близький Схід став центральною темою зустрічі глав зовнішньополітичних відомств у Москві.

Ізраїль має вдаватися до мирних засобів, щоб відвернути криваві заворушення на Близькому Сході — таке звернення до Тель-Авіва стало основою остаточного документа, який підписали міністри закордонних справ країн «вісімки». Проте в нинішньому конфлікті винні й палестинці, — вважає державний секретар США Кондоліза Райс.
Ще одна важлива тема переговорів — ядерні програми Північної Кореї та Ірану. Міністри закликали Пхеньян повернутися до шестисторонніх переговорів з цього приводу, а Тегерану слід якнайскорше дати конкретну відповідь на міжнародні пропозиції з врегулювання ситуації довкола згаданої проблеми. Зокрема, США та Велика Британія не бажають довго чекати і вимагають негайної відповіді від керівництва Іраку.
Крім того, темою переговорів є й енергетика. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заспокоїв своїх колег тим, що РФ і надалі постачатиме енергоносії в Європу.
Держсекретар Сполучених Штатів порушила на зустрічі питання про демократію в Росії. Райс повідомила: на наступному саміті лідерів держав «великої вісімки» президент США Джордж Буш критикуватиме російське керівництво за порушення прав людини в країні.
На думку спостерігачів, Москва намагається не допустити, щоб саміт у Санкт-Петербурзі став трибуною для критики ситуації з демократією в Росії. Кремль прагне, щоб світові лідери не порушували неприємних для Володимира Путіна питань, а сам форум став свідченням нової потуги Росії. У відповідь на звинувачення в авторитаризмі, головний російський ідеолог Владислав Сурков, який обіймає посаду першого заступника голови адміністрації президента, заявив, що для демократизації країн Східної та Центральної Європи Росія зробила більше, ніж Вашингтон та Лондон. Зустріч у Москві вже назвали генеральною репетицією перед самітом, що має відбутися в середині липня.
також у паперовій версії читайте:
  • СВІТ ПОТЕРПАЄ ВІД СТИХІЙ
  • КОНФЛІКТ НА БЛИЗЬКОМУ СХОДІ ТРИВАЄ
  • ЦИВІЛІЗАЦІЇ ВІДДАЛЯЮТЬСЯ І ЗБЛИЖУЮТЬСЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».