Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ДЕБЮТ У ЧУЖІЙ ВАГОВІЙ КАТЕГОРІЇ
Напередодні дебютного матчу збірної України на чемпіонаті світу проти збірної Іспанії головний тренер українців Олег Блохін заявив, що не знає, чи з'явиться на полі головна зірка команди — Андрій Шевченко. «Я все ще думаю, чи варто ризикувати Шевченком. У мене є певні сумніви, оскільки його травма була дуже серйозною і Андрій не грав чотири тижні», — сказав він менш ніж за добу до цієї зустрічі. Утім, усі спроби Блохіна заплутати свого іспанського колегу здавалися щонайменше наївними — важко навіть уявити, що гравець класу Шевченка, не травмований серйозно, може залишитися в запасі. Не мав сумнівів у тому, що форвард «Челсі» з'явиться в стартовому складі, і досвідчений Луїс Арагонес — 67-річний тренер іспанців оголосив стартовий склад ще за добу до гри, ніби демонструючи супернику: мене нічим не здивуєш.

З перших хвилин зустрічі іспанці почали пресингувати, виявляючи відмінну фізичну підготовку. Середину поля українці повністю програвали своїм суперникам. Іспанці мали багато вільного простору і дуже швидко переводили м'яч від оборони в атаку. У ці хвилини наші земляки дуже часто помилялися в захисті власних воріт. Інколи виникало враження, що вони вперше вийшли на поле в такому складі. На тринадцятій хвилині ніким не атакований півзахисник іспанської команди Маркос Сенна завдав сильного удару метрів з тридцяти. Шовковський впорався, перевівши м'яч на кутовий, проте загрозу відвів ненадовго. Після подачі зліва Хаві Алонсо виграв «другий поверх» у двох захисників української збірної і відправив м'яч у сітку. Через чотири хвилини повільний Андрій Русол програв позицію лівому захиснику піренейців Маріано Пернія і змушений був зупиняти суперника за допомогою брудного підкату. Оборонець «Дніпра» удостоївся жовтої картки, а його команда знову пропустила м'яч. Давід Вілья зі штрафного бив в «дев'ятку», і м'яч рикошетом від голови того ж таки Русола влетів у ворота. Це вже 2:0. Та українці не забігали, а й далі витримували знущання іспанців. На 23-ій хвилині лише вчасний вихід з воріт Шовковського врятував нас від третього м'яча в першій 45-хвилинці. На 25-ій хвилині Шевченку вдалося отримати м'яч на правому фланзі, але його намагання пройти в штрафний майданчик закінчилося падінням. На 32-ій хвилині Гусин нарешті завдав першого удару в площину воріт збірної Іспанії.
У другому таймі всі сподівання на те, що українці нарешті почнуть по-справжньому грати, були розбиті вже на старті. На 46-ій хвилині Торрес проривається в штрафний майданчик, за ним біжить Ващук і притримує його за футболку, іспанець падає і б`є — Шовковський його удар відбиває. Але суддя показує на одинадцятиметрову позначку і вилучає Ващука з поля. Факт порушення був, а далі, як то кажуть, після бою кулаками не розмахують. Пенальті чітко реалізував Вілья, і рахунок став 3:0. З 47-ої хвилини Україна грає в меншості. Шовковському ще не раз довелося рятувати свою команду. Синьо-жовті лише кілька разів були близькими до успіху, коли після удару Вороніна з метрів 23-х м`яч пролетів поруч зі штангою, а Ребров з десяти метрів примудрився пробити вище воріт. Іспанці ж не перестали атакувати й забили четвертий гол. Після передачі Рауля в один дотик Торрес негайно пробив у кут воріт — 4:0. На 86-ій хвилині міг забити Рауль, але не зумів обіграти Шовковського, вийшовши сам на сам з голкіпером українців. У наших земляків міг відзначитися Воронін, який переграв Касільяса, але в нього з-під ніг вибив м`яч Пернія. Удар Шевченка на 90-ій хвилині взяв Касільяс, а після цього пролунав фінальний свисток.
Олег Блохін, головний тренер збірної України:
— Можу сказати одне — збірна Іспанії перемогла заслужено. Звісно, нас надломили перші два голи після стандартних ударів. 2:0 відіграти в такої команди, я вважаю, перспектив у нас не було. Звичайно, шкода, що в нас вилучили гравця. Я думаю, що пенальті не було і вилучення не було. У нас і так є проблеми з центральними захисниками. Усю провину я, звичайно, беру на себе. Мене абсолютно не хвилює рахунок, а справа в тому, що сьогодні команда абсолютно не боролася на футбольному полі. Якщо подивитися як забивався четвертий гол, то Пуйоль практично обіграв усю нашу збірну. Ми програли у швидкості. Я ще раз кажу, я не задоволений не рахунком — це може статися з будь-якою командою. Нічого страшного немає. Тим більше, що я казав: Іспанія — це сильний суперник. Мене здивувало інше: деякі наші гравці берегли ноги. Якщо зіграємо позитивно з Саудівською Аравією і Тунісом, ми виправимо становище. Мені потрібно готувати команду до матчу із Саудівською Аравією. Ми набираємося досвіду всією командою.
Луїс Арагонес, головний тренер збірної Іспанії:
— Чесно кажучи, я не очікував настільки вдалого початку поєдинку. Ми забили два швидкі м'ячі, і це дозволило нам заспокоїтися. Моя команда намагалася повністю контролювати перебіг гри, і саме тому ми створили дуже багато гольових моментів. Не заперечую: сьогодні нам пощастило, адже дуже важко перемогти на чемпіонаті світу з рахунком — 4:0. Щоправда, такий результат вказує на те, що кожен гравець збірної точно знав, що він має робити на полі. На цій першості планети ми маємо намір вписати свої імена в історію. Тому ми й далі поводитимемося в такому ж стилі та перемагатимемо в наступних іграх. За п'ять днів на нашу команду очікує дуже важкий поєдинок проти команди Тунісу, яка, на мою думку, сильніша за збірну України.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • «СИНИ ПУСТЕЛІ» = «ОРЛИ КАРФАГЕНА»
  • ПОЛЬЩА ВЖЕ «ЗГІНЕЛА»...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».