Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
«МАЙКРОСОФТ» ТВЕРДИТЬ: ПІРАТИ — В ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВАХ
На початку 2006 року темпи впровадження легалізації програмного забезпечення державними установами нашої країни у рамках договору між компанією Microsoft і урядом України значно скоротилися, а їхня активність уперше за весь час дії договору знизилась до критичної позначки. Про це йдеться в офіційній заяві компанії.

У документі наголошується, що використання лише ліцензійного програмного забезпечення в державних установах є винятково важливим, оскільки дає змогу підняти на новий рівень безпеку та цілісність державних інформаційних систем і даних, а також запобігти значним втратам державного бюджету й стимулювати розвиток національних розробників програмного забезпечення. «Договором передбачалося в період з 2005-го до 2007 року в необхідному обсязі провести повну заміну використовуваних неліцензійних продуктів «Майкрософт» на ліцензійні. За результатами аудиту комп'ютерного парку державних установ і використовуваного ними програмного забезпечення, держава задекларувала свої потреби з обсягів проведення легалізації. Компанія, зі свого боку, створила максимально сприятливі умови для цього процесу».
Однак на початку 2006 року темпи легалізації програмного забезпечення державними установами скоротилися.
«З огляду на зазначене вище, Microsoft вважає за необхідне заявити про свій намір продовжувати співробітництво, за умови якого продовження легалізації комп'ютерних програм в органах державної влади України провадитиметься максимально ефективно».

ЧОМУ НЕМАЄ ЗАКОНУ НА ЗАХИСТ ПРАВ ЗАРОБІТЧАН?
Міністерство внутрішніх справ України наголошує на законодавчому врегулюванні діяльності фірм, які допомагають громадянам працевлаштовуватись за кордоном.
Про це йдеться у коментарі Департаменту МВС України з боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми.

Останнім часом у нашій країні з'явилося чимало фірм, які пропонують послуги з працевлаштування за кордоном. Вони беруть на себе підготовку документів, необхідних для виїзду. Зазвичай, клієнтам обіцяють таку роботу, котра не передбачає наявність спеціальної чи вищої освіти. Результат, найчастіше, далекий від обіцяного. Приміром, працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, УМВС України в Черкаській області виявили низку афер, скоєних місцевим мешканцем, директором приватного підприємства, який під приводом оформлення віз до США та Італії ошукав людей, заволодівши понад 8,6 тисячі доларів. На Сумщині у лютому цього року затримано чоловіка, котрий «направляв» на працевлаштування до ірландського міста Дублін громадян, не маючи ні ліцензії, ні угод із роботодавцями. Під час досудового слідства встановлено 16 потерпілих, яким завдано збитків на суму 26 тисяч гривень.
У Департаменті вважають, що проблема полягає не лише у довірливості людей, а й у тому, що інтереси однієї зі сторін цього процесу, а саме, одержувача послуг, у національному законодавстві не захищені. Більшої гарантованості дотримання законних прав та інтересів клієнтів сприяли б укладення загальнообов'язкового договору (угоди) єдиного зразка між суб'єктом господарювання (ліцензіатом) і громадянином України з урахуванням майнових та соціальних інтересів останнього; передбачення обов'язку ліцензіата відшкодувати замовникові збитки, завдані діями іноземного партнера в частині невиконання договірних зобов'язань; заборона попереднього стягнення ліцензіатом будь-яких коштів з громадян до укладення трудового договору з іноземним роботодавцем, наприклад, за інформаційно-консультаційні, перекладацькі послуги тощо.
На жаль, зазначається у коментарі Департаменту, поки ці пропозиції, висловлені МВС на адресу Міністерства праці та соціальної політики, яке нині є органом ліцензування зазначеного виду діяльності та бере участь у розробленні відповідного законопроекту, не знайшли належної підтримки.
У Департаменті діє телефон довіри (8044-2547604), за яким щопонеділка та п'ятниці з 16.00 до 20.00 можна повідомити про правопорушення, пов'язані із працевлаштуванням на роботу за кордоном (за бажанням — анонімно), або отримати відповідну консультацію.
також у паперовій версії читайте:
  • ВІДІЙШОВ У ВІЧНІСТЬ МИКОЛА КОЛЕССА
  • ЗА МАНДАТОМ НЕ СХОВАЄШСЯ
  • ТАК, ЦЕ «МИРГОРОДСЬКА»!
  • НЕВАЖКО ВІДІБРАТИ, ВАЖКО ВТЕКТИ
  • ЛЕГШЕ ПІДКОРИТИ ЕВЕРЕСТ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».