Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КРИМ: ПІКЕТИ ВІДПОЧИНКУ НЕ ЗАВАДЯТЬ?
Міністерство внутрішніх справ України вживає заходів, аби акції протесту в Криму проти міжнародних військових навчань «Сі Бриз-2006» не призвели до відтоку туристів. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Володимир Рудик на брифінгу в Міністерстві закордонних справ України.

Він наголосив, що на півострові особливу увагу приділяють забезпеченню громадського порядку та убезпеченню відпочивальників. Кількість особового складу органів внутрішніх справ, який наглядає за дотриманням громадського порядку, змінюється відповідно до ситуації на півострові.
За словами пана Рудика, в Криму порушено кримінальну справу за брутальне хуліганство, коли група осіб під час пікетування заважала проїзду дипломатичних представників. Складено також адміністративні протоколи на учасників пікетувань в аеропортах Сімферополя й Феодосії. Представник МВС зазначив, що міліція погоджує свої дії з органами прокуратури та здатна забезпечити порядок на півострові.
Напередодні брифінгу голова постійної комісії Верховної Ради АР Крим з рекреаційного, санаторно-курортного комплексу й туризму В'ячеслав Захаров на позачерговому пленарному засіданні ВР АРК заявив, що російські курортники відмовляються від путівок до Криму, побоюючись ситуації, що склалася через підготовку до проведення міжнародних військових навчань «Сі Бриз-2006». За словами пана Захарова, втрати Євпаторії, за підсумками сезону, становитимуть 7 мільйонів гривень, у червні Феодосія втратить 867 тисяч, а Ленінський район — 500 тисяч гривень.
Тим часом Державна служба туризму й курортів Міністерства культури та туризму України прогнозує, що цього сезону кількість відпочивальників у Криму буде не менша, ніж у минулому. За словами голови Держслужби туризму й курортів Анатолія Пахлі, туристичний сезон почався активно.

ВНУТРІШНЯ «ГАЗОВА АТАКА»
Національна комісія регулювання електроенергетики ухвалила підвищити з 1 липня граничний рівень оптової ціни на природний газ, який використовується для потреб бюджетних організацій, на 80% — із 360 гривень за тисячу кубометрів до 648.

Рівень оптових цін на газ для підприємств теплокомуненерго, теплових електростанцій, електроцентралей і котельних НКРЕ підвищила на 79% — з 383,4 до 686 гривень.
Для населення ж газ подорожчав на 85%. Ціна, як і раніше, диференціюється залежно від наявності лічильника. У споживачів, котрі його мають, ціну підвищено з 220 до 407 гривень за тисячу кубометрів, тобто з 22 до 40,7 копійки за кубометр, для тих, у кого лічильника немає,— з 24 до 44,4 копійки.
Як наголошувалося на засіданні НКРЕ, близько 70% громадян споживають газ, маючи прилади обліку.
За даними комісії, подорожчання газу для населення узгоджене з Міністерством економіки. Воно дасть змогу істотно наблизити ціни до економічно обґрунтованого рівня й знизити споживання газу. Щоправда, це рішення ще має затвердити Міністерство юстиції України.
Як зазначив у коментарі журналістам голова НКРЕ Валерій Кальченко, будь-який споживач може звернутися з приводу безкоштовної установки лічильника.
При цьому він зазначив, що ціну на газ для населення цього року більше не мають підвищувати.
також у паперовій версії читайте:
  • СЛІДСТВО ЩОДО НІЖИНСЬКОГО ВБИВСТВА ТРИВАЄ
  • У ТРАВНІ ЕКОНОМІКА «НЕ ЗВАЖАЛА» НА ПОЛІТИКУ
  • НОМЕР ПРЕЗИДЕНТСЬКОГО АВТОМОБІЛЯ — 001
  • ДНІПРОПЕТРОВСЬК: ЧИ НАСПРАВДІ ІСНУЮТЬ «БІГУНИ»?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».