Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КОНДОЛІЗА РАЙС — ПРО «ЖИВИЙ ТОВАР»
Держсекретар США Кондоліза Райс представила доповідь щодо проблем торгівлі людьми в різних країнах світу. «Рух за припинення торгівлі людьми стосується не лише прав людини, це — питання глобальної безпеки»,— наголосила вона у вступі до звіту.

У доповіді міститься інформація, що стосується зусиль урядів окремих країн у боротьбі з експлуатацією людей як на власній території, так і в міжнародних масштабах, а також наведено список держав, які не вживають відповідних заходів. Серед останніх названо Іран, Сирію, Узбекистан, Кубу, Північну Корею, Саудівську Аравію.
Україна належить до категорії країн, звідки здійснюється торгівля жінками, чоловіками та дітьми з метою сексуальної експлуатації та використання на важких роботах. «Живий товар» потрапляє передусім до Туреччини, Росії та Польщі. Рідше країнами призначення є Чеська Республіка, Італія, Ізраїль, Греція, Сербія та Чорногорія, Велика Британія, Португалія. Загалом кількість країн, до яких потрапляють «продані» українці, значно зросла.
У документі констатується, що уряд України у 2005 році створив департамент з боротьби з торгівлею людьми, працівники якого діють не лише в столиці, а й у регіонах. Під час звітного періоду завершено 78 розслідувань, 115 злочинців потрапило до в'язниць. Відзначається, що протягом минулого року Україна зміцнила свою законодавчу базу та вдосконалила кримінальний кодекс щодо специфічних особливостей галузі. У доповіді також наголошується на тому, що Україна тісно співпрацює в питаннях запобігання торгівлі людьми з міжнародними організаціями та урядами інших держав.
Проте, попри перелічені позитивні зрушення, дві третини осіб, засуджених за такі злочини, відбувають умовне покарання. З приводу діяльності керівництва нашої держави в сфері боротьби з торгівлею людьми висловлено низку зауважень. Зокрема, уряду рекомендується розширити повноваження Генеральної прокуратури у розслідуванні випадків, пов'язаних з подібними злочинами. Керівництво держави має також більше дбати про захист свідків, які допомагають правосуддю у розгляді кримінальних справ торговців людьми, проти яких вони свідчать у суді.
також у паперовій версії читайте:
  • ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА ВИКРАДЕННЯ РОСІЯН НЕ ВЗЯВ НІХТО
  • «ГАЗПРОМ» СПІВПРАЦЮВАТИМЕ З ТИРАСПОЛЕМ?
  • ІТАЛІЙЦІ ГИНУТЬ В ІРАКУ. І ЗАЛИШАЮТЬ ЙОГО
  • КИТАЙ: КОНФЛІКТ «ЕКОНОМІКА-ЕКОЛОГІЯ»
  • НОВІ СПОДІВАННЯ НА МИР

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».