Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
У МЕКСИЦІ НАВЧАЄТЬСЯ ШЕСТИРІЧНИЙ СТУДЕНТ

Батьки, бажаючи розкрити винятковий талант хлопчика, відправили його навчатися до університету з тим, аби до 13 років він міг стати дипломованим лікарем. Неймовірна пам'ять дитини почала виявлятись у трирічному віці, коли він одного разу назвав своїм батькам усі столиці країн світу.
Нещодавно в університеті навіть відбулася незвичайна лекція. Підійшовши до кафедри і ставши на стілець, аби дотягнутися до мікрофона, шестирічний хлопчик з упевненістю досвідченого професора розповів кільком десяткам старшокурсників про особливості й симптоматику таких захворювань як остеопороз і діабет.
При цьому сам Максиміліано каже, що він — звичайний хлопчик.


ЗНАЙДЕНА НАЙМЕНША «ГІРСЬКА ЖАБКА»
Учені стверджують, що найкрихітніший на землі й досі невідомий науці різновид жаби знайдено в Бразилії. Біолог і професор генетики університету Туїуті (штат Парана) Луїс Фернанду Рібейру витратив п'ять років на те, щоб зареєструвати своє відкриття, передає Укрінформ із посиланням на MIGnews.com.ua.
Аби систематизувати знахідку, вчений назвав її «гірська жабка», оскільки вона мешкає на схилах височин. Наймініатюрніша з усіх земноводних живе на висоті від 1000 до 1800 метрів серед листя та прілі дерев. На відміну від інших своїх побратимів бразильська «гірська жабка» не потребує водоймищ для розмноження. Самці запліднюють ікру після того, як її викине самиця. Крім іншого, у жаби денний спосіб життя, і вона непогано адаптується до низьких температур, не впадаючи в анабіоз.
Судячи з розмірів цієї крихітної істоти, які становлять від 8 до 18 міліметрів, неважко зрозуміти, чому ендемічне створіння залишалося недоступним людському оку. Жабка вміщується на кінчику пальця, як невелика монета. Крім того, найменша на землі амфібія мешкає тільки в невеликій зоні тропічних лісів Бразилії на узбережжі на південь від Еспіріту-Санту до Парани.
Як рідкісний вид жабу буде занесено до Книги охорони природи Бразилії.

також у паперовій версії читайте:
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?...
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».