Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗРОСЛИ ЦІНИ — ЗБІЛЬШАТЬСЯ СУБСИДІЇ?
Міністерство праці та соціальної політики наполягатиме на перегляді державного бюджету з тим, аби додатково виділити кошти на погашення дотацій населенню через збільшення цін на електроенергію та газ. Про це заявив у розмові з журналістами міністр праці та соціальної політики Іван Сахань. «За нашими розрахунками, додатково на субсидії у державному бюджеті потрібно 358 мільйонів гривень. Таким чином, я бачу один шлях — унесення змін до держбюджету»,— сказав він.

За словами пана Саханя, після підвищення тарифів на газ і електроенергію кількість громадян, які звернуться за субсидіями на житлово-комунальні послуги, зросте з 0,7 до 1,2 мільйона. Загалом видатки державного бюджету України на субсидії порівняно з минулим роком збільшаться на 1,2–1,5 мільярда гривень. «Частково це збільшення у бюджеті передбачено, але не в повному обсязі»,— зазначив міністр.
Посадовець запевнив, що підвищення тарифів не торкнеться так званих пільгових категорій. Уряд, за його словами, розглядатиме механізм компенсації втрат людей від підвищення цін на енергоносії. «Мінпраці внесло пропозиції щодо пом'якшення ситуації, але після пропозиції Прем'єр-міністра стосовно диференціації тарифів ми зрозуміли, що потрібні додаткові розрахунки. До п'ятниці ми розглянемо прогнози, і, можливо, у п'ятницю з'ясуємо, яким чином діятимемо»,— наголосив міністр.
Як ми повідомляли, Кабінет Міністрів ухвалив принципове рішення про збільшення тарифів для населення на газ і електроенергію, але ще не визначився, яким чином компенсуватимуться втрати для малозабезпечених верств. Серед запропонованих механізмів — збільшення субсидій та запровадження диференційованих тарифів відповідно до обсягів споживання енергоносіїв.

ЩО РОБИТИ З «ХЛІБОМ УКРАЇНИ»?
Міністерство аграрної політики виступає проти санації ДАК «Хліб України» і наполягає на проведенні реструктуризації компанії. Про це заявив журналістам міністр аграрної політики Олександр Баранівський. «Санація — це прихована приватизація»,— пояснив він.

За словами посадовця, міністерство запропонувало уряду провести реструктуризацію компанії шляхом передавання найбільших її підприємств у сферу управління Аграрного фонду України, решту їх планується приватизовувати шляхом продажу на відкритих аукціонних торгах. Пан Баранівський заявив, що Мінагрополітики запропонувало Кабінету Міністрів змінити керівництво ДАК.
Раніше Прем'єр-міністр Юрій Єхануров дав доручення уряду розробити план фінансового оздоровлення компанії «Хліб України». Прем'єр, зокрема, зазначив, що нині ДАК, маючи складний фінансовий стан, не здатна виступати державним інструментом регулювання зернового ринку. Він наголосив також, що головними завданнями в діяльності компанії наразі є поліпшення її фінансового стану, нарощування обсягів закупівлі, збереження й переробки зерна, його експорт, урегулювання приватизаційних проблем і недопущення можливості штучного доведення дочірніх підприємств компанії до банкрутства, аби продати їх за безцінь.
Компанія закінчила 2005 рік зі збитком 22,998 мільйона гривень. Це все ж таки на 44,7% менше порівняно з показником 2004 року. Вартість активів ДАК становить 1,918 мільярда гривень.
також у паперовій версії читайте:
  • ЦЕЙ САМОРОБНИЙ ЛІТАК — НЕ ІГРАШКА
  • ДО «МИРНОГО АТОМА» ДОВЕДЕТЬСЯ ПОВЕРНУТИСЯ ОБЛИЧЧЯМ?
  • НЕ СТІЛЬКИ ВКРАЛИ, СКІЛЬКИ РОЗЛИЛИ
  • КАРПАТИ КЛИЧУТЬ. А ПОТІМ — ДЕКОГО ШУКАЮТЬ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».