Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЗНАЙДЕНО НЕВІДОМУ КАРТИНУ ГОЙЇ

Хіменес піддав витвір мистецтва аналізу за допомогою інфрачервоного випромінювання, порівняв фарби, стиль і манеру автора з іншими роботами Гойї. Після тривалих роздумів і порівнянь він дійшов висновку, що картина насправді була написана великим художником.
На полотні зображено жінку в римському одязі на тлі вкритого березкою вікна. Спочатку Хіменес припускав, що автори шедевра — Антон Рафаель Менгс або Мазоліні. Однак після ретельного аналізу мистецтвознавець зробив висновок, що витонченість, з якою написана картина, могла бути притаманна тільки Франсіско Гойї. Іншим чинником, який дає змогу йому стверджувати, що «В'юн» написав саме іспанський майстер, стало зображення обличчя немовляти на кам'яному фасаді віконного отвору на картині. «Річ у тім, що замасковані обличчя — характерна риса та своєрідний підпис Гойї»,— сказав Хіменес.
Що стосується дати, спеціаліст припускає, що полотно створене близько 1770 року, коли художник перебував у Римі. Про це свідчить те, що фарби на картині відрізняються від тих, якими Гойя користувався в Іспанії. «Ці фарби також практично ідентичні тим, які використовували італійські майстри того часу»,— зазначив Хіменес.
Іспанський мистецтвознавець, відомий тим, що кілька років тому встановив приналежність картини «Непорочна» пензлю Гойї, зауважив, що нинішня вартість «В'юна» може становити близько чотирьох мільйонів доларів. Це в кілька разів вище за ціну, яку свого часу заплатив її власник.


МІСЬКІ КВАРТИРИ — НЕБЕЗПЕЧНІ
Загроза захворіти не виходячи зі звичайної квартири, існує через наявність забруднювальних речовин, таких як формальдегід і бензол. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому у французькій газеті «Ліберасьон».
Речовина формальдегід, або мурашиний альдегід — безбарвний газ із різким запахом, міститься в клеї, фарбах і побутовій хімії, які є в кожному будинку. Концентрація цієї речовини має бути надто низькою, проте в результаті дослідження виявлено, що вона таки перевищує припустиму норму.
Загрозу для здоров'я людей несе і бензол — безбарвна рідина, котру вживають як розчинник. Аби уникнути алергії й респіраторних захворювань, особливо під час роботи обігрівачів, потрібно якомога частіше провітрювати кімнати, радять експерти.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».