Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ДІТЕЙ І СПРАВДІ ТРЕБА ЗАХИЩАТИ
В Україні понад 80 тисяч сімей перебувають на обліку в органах Міністерства внутрішніх справ за жорстоке поводження з дітьми. Про це повідомив начальник Департаменту Кримінальної міліції у справах неповнолітніх МВС Михайло Цимбалюк на прес-конференції, присвяченій Всесвітньому дню захисту дітей, що відзначається сьогодні.

«Як це не парадоксально звучить, але нам часто доводиться захищати дітей від їхніх батьків, тому що найбільше травм і жорстокого поводження вони отримують саме від рідних».
Та, як наголосив пан Цимбалюк, вилучення дитини з родини, в якій з нею поводяться жорстоко, не завжди є дієвим, тому що не у кожному віпадку після цього вона потрапляє в середовище, в якому отримує кращі умови життя.
Згідно з наведеними начальником Департаменту цифрами, тільки за втягнення підлітків у скоєння злочинів цього року порушено понад 900 кримінальних справ. Дітей змушують до жебрацтва, дрібних крадіжок, вони стають наркокур'єрами тощо. Згідно з офіційною інформацією МВС, від початку року було порушено 80 кримінальних справ за ознаками примушування до заняття проституцією, 150 — за ознаками статті ККУ про ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнопредметів.
Цьогоріч також притягнуто до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов'язків понад вісім тисяч осіб.
Начальник Департаменту з питань усиновлення та захисту прав дітей Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту Людмила Волинець зазначила на прес-конференції, що в законодавстві України є стаття, яка визначає, що стосовно дитини не можуть вживатися покарання, котрі принижують її честь, гідність, загрожують фізичному здоров'ю.
Днями, за словами пані Волинець, Кабінет Міністрів розглядатиме законопроект під назвою «Загальнодержавна програма. Національний план дій щодо реалізації в Україні конвенції ООН про права дитини».

ГАЗ ПОДОРОЖЧАЄ НЕ ДЛЯ ВСІХ
Уряд України має намір запровадити диференціацію тарифів на газ для населення. Про це повідомив учора Прем’єр-міністр Юрій Єхануров на засіданні Кабміну. «Для тих, хто споживає до 300 кубометрів газу на місяць, ми залишимо старі тарифи (220 гривень за 1000 кубометрів), для тих, хто понад 350 кубометрів — 510 гривень, а для тих, хто понад 550 — 960 гривень»,— сказав він.

За словами глави Кабміну, запровадити таку диференціацію пропонує Мінпаливенерго, і з відповідною доповіддю про оптимізацію тарифів на енергоносії на засіданні уряду виступив керівник міністерства Іван Плачков.
Прем’єр-міністр наголосив, що необхідність запровадження диференціації тарифів на газ для населення зумовлена тим, що уряд планує «відмовитися від дотації багатих споживачів». «Це те, про що неодноразово говорив Президент України — багаті мають поділитися з бідними. Час уже починати»,— заявив він.
Крім цього, зазначив Юрій Єхануров, уряд розгляне можливість безкоштовного встановлення у помешканнях громадян України газових лічильників. «Є пропозиція встановлювати лічильники безкоштовно за рахунок газопостачальних компаній»,— зауважив він.
також у паперовій версії читайте:
  • «УКРТЕЛЕКОМ» НАМАГАЮТЬСЯ РОЗДЕРЖАВИТИ З 2000 РОКУ
  • БІЗНЕСМЕНА ПІДІРВАЛИ БІЛЯ ДВЕРЕЙ
  • «ДОЛОТО», ЯКЕ ВИБУХАЄ...
  • ЗЕМЛЮ У НАС «ПРИХВАТИЗУВАТИ» ЛЕГКО
  • ЗАКАРПАТТЮ ЗНОВУ ЗАГРОЖУЄ ПОВІНЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».