Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
«ІНФОРМАЦІЙНА СІТКА» КРАЇН ПРИЧОРНОМОР'Я
Керівники національних інформаційних агентств 12 країн Причорномор'я підписали Декларацію про створення Асоціації національних інформаційних агентств країн Причорномор'я (ПАНІА). Таким чином, на інформаційній карті Європи з'явилася нова міжнародна організація під назвою ПАНІА.

Декларацію підписали під час Установчої конференції Асоціації, яка відбулася у Києві з ініціативи Укрінформу, керівники національних інформагентств — АЗЕРТАДЖ (Азербайджан), ANA (Греція), ANADOLU AGENCY (Туреччина), АТА (Албанія), АРМЕН-ПРЕСС (Вірменія), БТА (Болгарія), ІТАР-ТАСС (Росія), Кавказ-ПРЕСС (Грузія), МОЛДПРЕС (Молдова), РОМПРЕС (Румунія), ТАНЮГ (Сербія і Чорногорія) та Укрінформ (Україна).
У Декларації керівники інформагентств підтверджують свою відданість демократичним цінностям свободи слова, незалежності й неупередженості у своїй діяльності, принципам рівноправності й взаємної поваги та відзначають спільне прагнення сприяти інформаційними засобами зміцненню дружби і взаємовигідному економічному співробітництву між країнами Причорномор'я.
Діяльність ПАНІА спрямовано на налагодження рівноправного і вільного обміну інформацією між національними інформагентствами країн — членів ОЧЕС.
Керівники національних інформагентств підтверджують необхідність взаємодії у розвитку співпраці в інформаційній сфері з метою поширення політичних, економічних й культурних зв'язків між народами Причорномор'я та інших регіонів, засвідчують свою готовність сприяти тривалому та тісному взаємовигідному співробітництву у Чорноморському регіоні, вирішенню спільних проблем, які постають перед країнами і народами.
Крім цього, вони відзначають, що беруть на себе зобов'язання сприяти реалізації спільних інтересів учасників ПАНІА в усіх галузях, важливих для їх роботи і діяльності, включаючи обмін досвідом й технологіями.
У Декларації визначено, що новостворена Асоціація національних інформаційних агентств відкрита до доступу інших інформагентств регіону, які поділяють її цілі й принципи.
також у паперовій версії читайте:
  • МОСКВА — КИЇВ: СУСІДІВ НЕ ОБИРАЮТЬ...
  • КАБМІН НАКАЗУЄ ВБОЛІВАТИ!
  • РОСІЙСЬКА СТОРОНА ВИХОДИТЬ З ПРОЕКТУ АН-70
  • ДВА МАНДАТИ ГІРШІ, НІЖ ОДИН
  • ГЕНЕРАЛ-ГУБЕРНАТОРОМ НЕ СТАВ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».