Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
900-КІЛОГРАМОВА МІНА ЧЕКАЄ НА ЗНЕШКОДЖЕННЯ
У Севастополі міська комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про проведення спеціальної операції із знешкодження вибухонебезпечного предмета — 900-кілограмової авіаційної німецької донної магнітної міни, виявленого в бухті Камишова.

Про це повідомив журналістам начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій Севастопольської міської держадміністрації Мирослав Сагайдак.
За його словами, рішенням начальника штабу цивільної оборони міста створюється штаб, який відпрацьовуватиме всі організаційні заходи з метою проведення відповідних робіт.
Як наголосив пан Сагайдак, «наразі виявлений предмет не становить небезпеки для городян, судноплавство в бухті Камишова не припиняється і буде здійснюватися в плановому порядку». За його словами, «на даний момент здійснюються розрахунки зон можливого ураження при виконанні вибухонебезпечних робіт, спеціалісти обговорюють це питання, вивчають обстановку і виробляють технічні пропозиції для проведення спеціальної операції, яка призвела б до знешкодження небезпечного предмета».
Начальник управління додав, що знешкодження вибухонебезпечного предмета буде здійснюватися на глибині моря на безпечній відстані від берегової смуги. «Населенню необхідно дотримуватися спокою, про проведення заходу воно буде завчасно попереджене. Буде проведено планові заходи із звільнення зони можливого ураження»,— сказав він.
Виявлений на глибині вісім метрів за 200 метрів від берега вибухонебезпечний предмет був частково досліджений безпосередньо на місці спеціалістами МНС України. Попередньо його визнали німецькою міною часів Великої Вітчизняної війни, які скидалися гітлерівцями з літаків на Севастополь з метою блокування виходу бойових кораблів із бухт. За деякими архівними даними, всього таких мін, які в Німеччині збиралися вручну і практично не підлягають розмінуванню через певну відмінність одна від одної, було скинуто близько 150. За попередньою оцінкою, вага міни може дорівнювати 900 кілограмам, а вага її бойового заряду — 700 кілограмам. Радіус ураження — приблизно 1,5 кілометра.
Схожу міну було виявлено у Севастополі наприкінці зими 2004 року, теж в районі бухти Камишова. Тоді для її ліквідації було проведено спеціальну операцію. Міну було успішно ліквідовано спеціалістами-підривниками Збройних сил на полігоні в районі селища Хмельницьке. Під час проведення спеціальної операції евакуйовано 13 тисяч осіб — населення мікрорайону «Червона гірка».

ЗАПОРІЖЖЯ МОЖЕ ЗАЛИШИТИСЯ БЕЗ ОБІЦЯНИХ МОСТІВ?
Графік будівництва мостів через Дніпро в Запоріжжі — під загрозою зриву.
Про це повідомив начальник управління комунального будівництва Запорізького міськвиконкому Іван Сухомлин. «Незважаючи на те, що в держбюджеті на мости цільовим рядком передбачено 233,1 мільйона гривень, за перші п'ять місяців поточного року надійшло лише 27 мільйонів, із яких дев'ять пішло на оплату боргів 2005 року. Від початку року держава заборгувала мостобудівникам 25 мільйонів гривень, що ставить під загрозу зриву подальше виконання робіт»,— заявив він.

За словами начальника управління, зірвано графіки виконання бурових робіт на 2-й, 3-й, 4-й і 7-й опорах, графік монтажу металоконструкцій на транспортній розв'язці, що виходить на Набережну магістраль. Немає коштів і на закупівлю нових бурових установок, виготовлення металоконструкцій, проведення тендерів.
«Укравтодор» припинив фінансування будівництва мостових переходів. Роботи ведуться за рахунок обігових коштів генпідрядника — ВАТ «Мостобуд» і субпідрядників, але в будь-який день можуть спинитися»,— сказав пан Сухомлин.
Як повідомили в прес-службі Запорізького міськвиконкому, мер міста Євген Карташов має намір 2 червня обговорити проблемні питання будівництва мостів з Прем'єр-міністром Юрієм Єхануровим.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРИДНІСТРОВСЬКИЙ КОРДОН: ПРАВИЛА НЕ ЗМІНЯТЬСЯ
  • СЕВАСТОПОЛЬ У «ПІДВІШЕНОМУ» СТАНІ
  • У ВІННИЦІ — «СОЛОДКА» БИТВА
  • РЕЙС МАРШРУТКИ: ВІД ЗУПИНКИ — ДО ЛІКАРНІ
  • ГАУДЕАМУС, ЗАРОБІТЧАНИ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».