Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
УПЕРЕД, УКРАЇНО!!!
Нарешті збулася мрія багатотисячної армії українських уболівальників! Молодіжна збірна України з футболу вперше у своїй історії вийшла до півфіналу чемпіонату Європи серед молодіжних команд, перегравши у вирішальному поєдинку збірну Данії з рахунком 2:1.
У групі В лідером після двох турів була збірна Італії, яка двічі забивала м'ячі в доданий арбітром час і заробила на цьому чотири очки. Гравцям збірної Данії особливо прикро, оскільки вони вигравали у команди Клаудіо Джентіле з рахунком 3:1 і не змогли втримати переваги у два м'ячі.

А ось підопічні Олексія Михайличенка, попри поразку на 93-й хвилині від тих же італійців, зберігали непогані шанси пройти далі. Наставник українців напередодні матчу зі скандинавами говорив: «Ми не гратимемо на нічию. Це стало зрозумілим із матчу збірної Німеччини — якщо ти граєш на нічию, можеш програти на останніх хвилинах». Німці, нагадаємо, поступалися португальцям і пропустили у півфінал команду Сербії й Чорногорії.
Порівняно з попереднім поєдинком Михайличенко зробив три заміни — випустив у основному складі Олександра Максимова, Андріана Пуканича та автора переможного м'яча у ворота збірної Голландії Руслана Фоміна. Яценко «відзначився» на перших хвилинах, коли збив у власному штрафному майданчику Нікласа Бендтнера, проте іспанський арбітр Альберто Ундіано пенальті не призначив. На дванадцятій хвилині все той же Бендтнер мав чудовий шанс відкрити рахунок, але з вигідної позиції відправив м'яч повз ворота. Через десять хвилин П'ятов урятував свої ворота після небезпечного удару Расмуса Вуртца. Збірна України в ці хвилини лише відбивалася, однак саме наші земляки відкрили рахунок у цій зустрічі. Пуканич сильно пробив зі штрафного, голкіпер збірної Данії Кевін Еллегорд відбив м'яч перед собою, а на добивання першим устиг Фомін. Цей гол додав упевненості українським футболістам. За кілька хвилин після фолу проти Мілевського Пуканич пробив у дальній кут, і м'яч з порожніх воріт вибив Бендтнер. Утім, відповідь данців була таки небезпечною: Серенсен увірвався до штрафного майданчика українців. Від неприємностей наших земляків урятував лише самовідданий підкат Григорія Ярмаша. Як виявилося, це була лише справа часу. Після розіграшу кутового свій третій гол на турнірі забив непомітний до того лідер скандинавів Томас Каленберг. Із гострого кута після серії рикошетів він спокійно відправив м'яч у ворота П'ятова.
Тим часом у паралельному матчі між Італією та Голландією рахунок у першому таймі не було відкрито, що влаштовувало українців. Скандинавам такий розклад оптимізму не вселяв, і вони після перерви відразу ж кинулися в атаку, змушуючи оборону суперника панікувати. Данці додали у швидкості й, здавалося, що гол у наші ворота неминучий, настільки потужно в ці хвилини діяли підопічні Серитслева. Бендтнер, Соренсен і Аггер втрачають кілька небезпечних моментів. Штрафні змінюються кутовими, П'ятов працює в поті чола. Та перша ж контратака збірної України ледь не призвела до взяття воріт — Пуканич із близької відстані вдарив прямо в руки Еллегорду. Незабаром з правого флангу пробиває Тарас Михалик, але м'яч лише чиркнув по штанзі із зовнішнього боку. Збірна Данії починає діяти грубо, її гравці нерідко порушують правила й інколи в українців не витримують нерви. Так, на 59-й хвилині Мілевський отримав жовту картку за те, що відповів своєму опонентові. Наші ледь не забивають на 60-й хвилині. Мілевський віддає на Михалика, той фінтом прибирає захисника і без зволікання б'є — м'яч проходить у кількох сантиметрах від штанги. За мить нападник наших суперників Вуртц ледь не засмутив нашу команду. Після цього епізоду Пуканича змінює Оберемко — таким чином, Михайличенко зміцнює оборону. В ці хвилини нашому голкіперу П'ятову доводиться двічі поспіль виручати свою команду — на 72-й хвилині він парирував удар упритул Бендтнера, а через три хвилини накриває м'яч після потужного удару Вуртца. На 78-й хвилині наш тренер, що називається, вгадав із заміною. Він об'єднав на полі зіграний тандем Алієв — Мілевський, і через шість хвилин це дало свої результати. Алієв зі штрафного відправив м'яч прямісінько на Мілевського, а з лінії воротарського майданчика Артем промахнутися не міг — 2:1! За кілька хвилин Михалик міг остаточно добити данців, та після філігранної передачі Мілевського пробив не дуже сильно і Еллегорд накрив м'яч. Потім гравці суперника штурмували наші ворота до останніх секунд зустрічі, але П'ятов і компанія витримали цей штурм і зберегли переможний рахунок. У іншій зустрічі голландці на 73-й хвилині відкрили рахунок і утримали необхідну перемогу, випередивши італійців підсумками особистої зустрічі.
Таким чином, наша команда набрала шість очок і посіла перше місце в групі, другими фінішували голландці. Тепер вони зустрінуться з французами — фаворитами турніру, а нашим суперником по півфіналу стане збірна Сербії й Чорногорії. Завтра ми дізнаємось імена фіналістів. Сподіваємось, що серед них буде й молодіжна збірна нашої країни. Вперед, Україно!

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • МІНУС БОНДАРЕНКО
  • ДЗИНДЗИРУК ЗАХИСТИВСЯ. КЛИЧКО ГОТУЄТЬСЯ
  • ЛЕГКА ПЕРЕМОГА АЛОНСО
  • СЛОВАЧКИ ПРАГНУТЬ РЕВАНШУ
  • ТРАДИЦІЇ ЗБЕРЕЖЕНО, «АЗОВМАШ» — ЧЕМПІОН

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».