Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВЕЛИКИЙ ЗЕМЛЕТРУС В ІНДОНЕЗІЇ
За останніми повідомленнями, кількість жертв стихійного лиха в цій країні збільшилася до 4611 осіб. Землетрус силою 5,9 бала за шкалою Ріхтера стався в центральній частині острова Ява. Через дві години після основного поштовху був зареєстрований новий силою 5,2 бала, відтак зафіксовано ще 450 підземних поштовхів, амплітуда яких не перевищувала чотирьох балів.

Відомо також, що кожна третя жертва лиха — дитина. Чверть мільйона острів'ян залишились без даху над головою, усі жителі округа Джок'якарта — епіцентру підземних поштовхів — проводять ночі просто неба. Люди бояться повторення землетрусу, та й знайти прихисток немає де — усе зруйновано.
Індонезійський лідер Сусило Бамбанг Юдхойоно тимчасово переніс свою резиденцію до постраждалих районів, у наметі разом з біженцями він ділить долю своїх співвітчизників. Триває рятувальна операція. Розбирати завали допомагають військові. Телефонний зв'язок та енергопостачання в багатьох районах не відновлено, тож вночі рятувальники працюють при світлі смолоскипів.
Найбільшого руйнування зазнало місто Бантул, де щільність населення одна з найвищих у світі. Там загинуло 2,5 тисячі осіб, 80 відсотків будівель зруйновано. Усі сім великих лікарень округу переповнені, а на вулицях розгорнуто 21 мобільний шпиталь.
У Червоному Хресті вже підрахували, що для того, аби хоч якось допомогти постраждалим, для початку потрібно 10 мільйонів доларів. Генсек ООН Кофі Аннан заявив, що відправляє на Яву гуманітарні підрозділи. Фінансову допомогу вже надали Австралія, Японія, Китай, Росія, Іспанія, США та Євросоюз. Зокрема, від Європейського Союзу та Австралії надійшло три мільйони євро. Уряд КНР ухвалив також рішення про надання Індонезії двох мільйонів допомоги для подолання наслідків землетрусу.
Індонезія є частиною так званого «тихоокеанського вогненного кільця» — великого тектонічного розлому: плити, що формують дно Індійського й західної частини Тихого океанів, заходять тут під азійську плиту. Через переміщення земної кори на території «країни трьох тисяч островів» часто стаються землетруси і виверження вулканів.
також у паперовій версії читайте:
  • ГОРИ «ВІДПУСТИЛИ» АЛЬПІНІСТА
  • УКРАЇНЦІ ТА РОСІЯНИ — НАЙКРАЩІ МИРОТВОРЦІ
  • РІЗАНИНА НА БЕРЛІНСЬКОМУ ВОКЗАЛІ
  • ПАПА РИМСЬКИЙ ЗАВЕРШИВ ВІЗИТ ДО ПОЛЬЩІ
  • АФГАНІСТАН: ТАЛІБИ НАБИРАЮТЬ СИЛИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».