Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВИСОЦЬКИЙ «ОСЕЛИТЬСЯ» В ХАРКОВІ
Химерної форми меморіальний знак із граніту й склобетону заввишки три метри і вагою три тонни встановлено поблизу Палацу спорту, що на станції метро імені маршала Жукова. Напис вказує: «Тут буде встановлено пам'ятник поету Володимиру Висоцькому».

Знак містить декоративні елементи: зображення семиструнної гітари, театральної завіси і меча як нагадування про зіграну поетом роль Гамлета. Його встановлено на місці майбутнього пам'ятника Володимирові Висоцькому.
Як говорить автор, скульптор Сергій Ястребов, місце вибрано не випадково: 1978 року Висоцький виступав у Палаці спорту з концертами, і всі чотири дні зал, що вміщує шість тисяч осіб, був переповнений. Що ж до пам'ятника поету, то його буде завершено через два роки, до сімдесятиріччя від дня народження «всенародного Володі».
Це буде другий пам'ятник Висоцькому в Україні. Перший встановлено в Маріуполі, де його зображено в образі Гліба Жеглова з фільму «Місце зустрічі змінити не можна» в плащі, з наганом у руці. Ініціатива зведення пам'ятника в Харкові належить місцевим шанувальникам творчості незабутнього Висоцького, котрих підтримала громадська організація «Харківський союз студентської молоді».
Як задумано, остаточний варіант скульптурного зображення буде визначений за конкурсом, оголошеним у масштабах СНД. Ідею увічнення пам'яті Висоцького в Харкові схвалено і його сином Микитою — директором музею поета в Москві.

ЗА ІНОЗЕМНИМИ ІНВЕСТИЦІЯМИ ДОЖЕНЕМО ПОЛЬЩУ?
Секретаріат Президента України прогнозує в 2006 році приріст прямих іноземних інвестицій в розвиток української економіки на рівні 4–5 мільярдів доларів. Про це заявив керівник Головної служби соціально-економічної політики Секретаріату Павло Гайдуцький.

За його словами, «у нас є всі підстави розраховувати, що до кінця року Україна вийде на таку цифру, а це практично той рівень, який нині спостерігається в Польщі».
Як повідомив пан Гайдуцький, в першому кварталі 2006 року приріст прямих іноземних інвестицій в економіку нашої країни збільшився в чотири рази — до 923 мільйонів гривень, при цьому сума інвестицій на одну особу збільшилася удвічі — до 371 долара. Значно знизилися обсяги відтоку інвестицій — з 22% загального обсягу в першому кварталі 2005 року до 12% в першому кварталі 2006-го.
Посадовець зазначив, що найбільший обсяг інвестицій в цей період було залучено з Німеччини. Водночас, наголосив Павло Гайдуцький, наразі продовжує існувати проблема диспропорцій регіонального розподілу інвестицій, а також їх диверсифікації за галузями.
За інформацією Держкомстату, в першому кварталі 2006 року в Україну іноземними інвесторами вкладено 989,6 мільйона доларів прямих інвестицій, у тому числі з країн СНД — 98,1, інших держав світу — 891,5 мільйона доларів.
Загалом приріст іноземного капіталу у першому кварталі 2006 року становив 922,5 мільйона доларів, тобто 5,6% до обсягів інвестицій на початок року та у 3,9 раза більше від приросту за відповідний період попереднього року.
також у паперовій версії читайте:
  • ВІВЧАРІ ВИРУШИЛИ НА ПОЛОНИНУ
  • АЛЧЕВСЬК МЕРЗ. А РУКИ ТАКИ «ГРІЛИ»...
  • «ОЛЕЙНА» — ЦЕ НЕ ЗАВЖДИ КОРИСНО...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».