Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
УКРАЇНСЬКА НЕГОСТИННІСТЬ
У своїй останній товариській грі перед відльотом до Німеччини збірна України в Києві розгромила команду Коста-Рики з рахунком 4:0. Незважаючи на відсутність у складі травмованих Реброва, Шевченка та Федорова, синьо-жовті цілковито переграли команду, яка також гратиме на полях Німеччини. Підопічні Блохіна розгромили свого опонента і, до того ж, не використали ще як мінімум чотири-п'ять голевих моментів.

Костариканська команда нічим особливо не здивувала. За всю гру суперники українців не створили жодного небезпечного моменту біля воріт Шовковського, а в другому таймі Шуст, котрий вийшов на заміну, відверто нудьгував у власному воротарському майданчику. На початку зустрічі шанс забити втратив Назаренко, який пробивав із гострого кута, але воротар парирував цей удар. На 22-й хвилині момент змарнував Воробей, котрий вибіг на одного захисника — пробив вище воріт. Через сім хвилин, після помилки голкіпера суперника, Назаренко отримав ще один шанс забити і цього разу не втратив його — спрямував м'яч між воротарем і штангою — 1:0. Другий гол українська команда також провела, завдячуючи помилці Альфаро. Ващук довгою передачею кинув у прорив Воробея і той у боротьбі із захисником проштовхнув м'яча повз воротаря, що несвоєчасно вибіг з воріт на перехоплення — 2:0. За кілька хвилин мав забивати Бєлік, але не зумів перекинути голкіпера. Втім, до перерви українці провели ще один гол у ворота Коста-Рики. Після більярдного удару Ротаня з кута штрафного майданчика Альфаро відбив м'яч, що відскочив до Калініченка, який ударом головою робить рахунок 3:0.
У другому таймі малюнок гри не змінився. Гості, поступаючись трьома м'ячами, ще більше закрилися в захисті, а про напад узагалі не думали. У другій 45-хвилинці замість Ротаня, Несмачного, Свідерського, Шовковського і Тимощука Блохін випустив Вороніна, Єзерського, Гусєва, Шуста й Гусина. Особливо активними були Воронін і Гусин, що взяв на себе роль плеймейкера. На 58-й хвилині затяжна атака українців принесла четвертий гол у ворота Коста-Рики. Активний Гусєв зробив простріл із правого флангу до штрафного майданчика, де Бєлік ударом з ходу вколотив шкіряну кулю під поперечину — це вже 4:0. Стільки м'ячів у домашніх іграх за участю нашої збірної важко й згадати. Та, що приємно, на цьому українці не спинилися і могли збільшити рахунок до непристойного. Особливо гарний шанс був у Воробея, який після удару Гусина пробив повз ворота з восьми метрів. Але й 4:0 — гарний результат, що безумовно поправить настрій в збірній перед останнім збором, що розпочинається 1 червня у Швейцарії.
Крім поєдинку за участю нашої збірної, відбулося чимало товариських матчів за участю команд, які зіграють на наступній світовій першості. Звісно, головна увага українських уболівальників була прикута до Альбасете, де суперник нашої збірної — команда Іспанії — зустрічалася з росіянами. Відверто кажучи, поєдинок розчарував. Річ навіть не в тім, що в підсумку глядачі так і не побачили забитих м'ячів, а в тому, що іспанці сприймали цей двобій як тренування. У складі їхньої команди можна відзначити хіба що Касільяса, Луїса Гарсію, Торреса і Рауля. Решта гравців нічим себе не виявили. Хоча не варто оцінювати гру іспанців у цій товариській зустрічі. У тому, що на першості світу команда гратиме більш зібрано, ніхто не сумнівається.
Серед решти матчів можна відзначити поєдинки збірних Голландії та Камеруну. Голландці, яким на першості світу доведеться грати проти збірної Кот-д'Івуару, перемогли африканців з мінімальним рахунком. На 23-й хвилині ветеран збірної Філіп Коку дальньою передачею знайшов Андре Ойєра, котрий віддав м'яч під удар Рууду ван Ністелрою, а останній не схибив. Після взяття воріт голландці впродовж усієї зустрічі дошкуляли захисту «неприборканих левів», але вдруге забити так і не змогли. «Ми диктували сильному суперникові власні умови, створювали небезпечні моменти. Такий стиль забирає чимало сил, тому хлопцям не вистачило їх на всі 90 хвилин», — зазначив після матчу наставник голландців Марко ван Бастен.
Інші учасники групи С — збірна Сербії й Чорногорії, а також команда Кот-д'Івуару — здобути перемоги так і не змогли. Серби в матчі з уругвайцями першими відкрили рахунок — на 17-й хвилині протистояння відзначився Дежан Станковіч. Та на 82-й хвилині захисник збірної Уругваю Годін зрівняв рахунок.
Кот-д'Івуар зустрічався зі збірною Швейцарії. Тут, як і в двобої Сербія та Чорногорія — Уругвай, зафіксували нічию — 1:1. Першими на 32-й хвилині рахунок відкрили швейцарці — відзначився Барнетта. Проте на початку другого тайму Фає відновив рівновагу.
Збірна Франції отримала мінімальну перемогу над командою Мексики завдяки м'ячу Флорана Малуди. Півзахисник влучив у ворота суперника потужним ударом під поперечину. Ця перемога стала добрим подарунком для Зінедіна Зідана, який проводив ювілейний сотий матч за національну збірну. Збірні Португалії та Німеччини розім'ялися на слабших суперниках. Перші розгромили команду Кабо Верде — 4:1, хет-триком відзначився Паулета. А німці перемогли збірну Люксембургу — 7:0. По два м'ячі в цій зустрічі забили Клозе, Подольскі та Нойвіль.
Результати решти матчів: США — Венесуела — 2:0, Тринідад і Тобаго — Уельс — 1:2, Грузія — Нова Зеландія — 1:3, Данія — Парагвай — 1:1, Колумбія — Румунія — 0:0.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ФІНАЛ ПОВЕРТАЄТЬСЯ ДО МАРІУПОЛЯ?
  • ДИНАМІВСЬКИЙ СИНДРОМ
  • ТЕНІСНІ ПОЄДИНКИ У ПАРИЖІ
  • ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПРОДАЖ НА КОНКУРЕНТНИХ ЗАСАДАХ (ВІДКРИТИХ ТОРГАХ) МАЙНА ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО НАУКОВО-ТЕХНІЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПРОМІНЬ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».