Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
CТОЛИЦЯ СВЯТКУЄ ІМЕНИНИ
День Києва триватиме не менш як дві з половиною доби (з п'ятниці до неділі), адже програма різноманітна, насичена цікавими акціями, багато з яких відбуватимуться уперше. Киянам і гостям міста є з чого вибирати, де побувати.

Як завжди, епіцентром свята буде вернісаж. Традиційний, барвистий, колоритний, гамірний, веселий ярмарок виробів художніх промислів на Андріївському узвозі працює з п'ятниці. Як завше, тут є на що подивитися, придбати, чим подивуватися. А ще де як не тут можна зустріти представників розмаїтого світу звідусіль (про наш вернісаж на Андріївському гучна слава далеко поширилась).
На Флорівській, 1/6 у галереї Фонду сприяння розвитку мистецтв знаменитий паризький кутюр'є Пако Рабанн презентує нові моделі зі світу високої моди. І не тільки. Цього разу всесвітньо відомий модельєр привіз у Київ виставку своїх графічних малюнків (Пако Рабанн не вважає себе художником, хоча малює 45 років і його творчу палітру благословив сам Сальвадор Далі).
Шанувальники рідного слова мають нагоду відвідати щойно відкритий після капітального ремонту Літературно-меморіальний музей Максима Рильського.
Зазвичай усе цікаве, що готує Музей народної архітектури і побуту в Пироговому, відбувається, так би мовити, на землі. В суботу ж тут відбудеться грандіозне небесне шоу — фестиваль повітряних зміїв з усього світу (обіцяють, що навіть з поєдинками тих літальних апаратів у повітрі).
Увечері в суботу о 18-й годині на Михайлівській площі відбудеться концерт «Класичне мистецтво — киянам», де музичні гурмани почують найкращі твори у виконанні Симфонічного оркестру. Майже водночас на Майдані Незалежності киян і гостей столиці розважатимуть «Океан Ельзи», «ВВ» та інші улюбленці. Однак на цьому шоу не завершується — воно продовжиться в тому ж складі в той же час і на тому ж місці ще й в неділю.
Ще одна «точка», яку варто відвідати учасникам свята,— Печерський ландшафтний парк. 27 травня з 14.00 до 18.00 там проходитиме Всеукраїнський фольклорний фестиваль «Пан вареник» (як обіцяють організатори, можна буде продегустувати понад 100 видів цієї національної страви).
Жодні київські іменини не обходяться без парусної регати. Цьогоріч вона стартує в суботу о 12.00 на «Річковому вокзалі». Спортивне змагання з кінного спорту завершиться в суботу на іподромі (Глушкова, 10).
28 травня, в неділю, варто прийти до арки Дружби народів, що біля Європейської площі — тут зранку (9.00) почнеться Міжнародний турнір з кікбоксингу. Цього ж дня в парку «Нивки» завершуватиметься чемпіонат зі спортивного орієнтування, а в клубі «Маяк», що на Московському проспекті, визначаться переможці чемпіонату з більярду «Київські каштани». У неділю з 12.00 до 14.00 на Співочому полі відбудеться конкурс випускників «Київський вальс», а після цього виступатимуть аматорські колективи.

РОЛЬ ВІТЧИЗНЯНОЇ КНИГИ Є СТРАТЕГІЧНОЮ
«Стратегія розвитку української книжкової справи — від раритету до конкурентоспроможного культурного продукту» — засідання «круглого столу» на цю тему відбулось в Національному інституті стратегічних досліджень.

«Перспективна позиція з цього питання вкрай важлива через те, що дискусія про мову в Україні перейшла в реальну політичну фазу, і є політичні сили, які хочуть на цьому ґрунті набрати очки й спричинити серйозне протистояння»,— зазначив директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан. З іншого боку, українська мова має розвиватися за конкуренції культур, що є об'єктивністю нашого часу, наголосив він, і очевидно, що для того, аби мова, культура були конкурентоспроможними, вони мусять нормально діяти, а без книговидання це неможливо.
Системна криза книжкової справи в Україні полягає у засиллі імпортованої друкованої продукції, економічній та фінансовій «немічності» видавництв, нерозвинутості й безсистемності книгорозповсюдження, дефіциті української книжки, зокрема й підручників, занепаді бібліотечної справи. Це зумовлено відсутністю розуміння владою стратегічної ролі книги у формуванні української держави, українського суспільства, йшлося на заході. «Нині питання полягає в тому, чи готові політики усвідомити, що книга — стратегічний продукт, який більшою мірою, ніж мас-медіа, впливає на свідомість людини, формування української нації, освітній, інтелектуальний, культурний рівень»,— зауважив президент Української асоціації книговидавців і розповсюджувачів Олександр Афонін. На його думку, є три визначальні чинники вирішення проблеми: насичення галузі грішми, зміни вектора використання бюджетних грошей та відродження системи книгорозповсюдження.
також у паперовій версії читайте:
  • КРИМ — УКРАЇНСЬКА СИЦИЛІЯ. Й РАДІТИ ЦЬОМУ НЕ ВАРТО
  • МОЛОКА У НАС ВИСТАЧИТЬ НА ВСІХ ІНСПЕКТОРІВ
  • ЗА КІЛЬКІСТЮ ВІДХОДІВ — ПЕРШІ У СВІТІ...
  • І ШУМИТЬ, І ГУДЕ, ДРІБНИЙ ДОЩИК ІДЕ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».