Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
БЕРЕЖІТЬ ЛЮДЕЙ, ЯКІ НАРОДИЛИСЯ НАВЕСНІ

Такого висновку дійшла група вчених із Ліверпульського університету і Лондонського університетського коледжу після вивчення 26916 випадків самогубств, скоєних у 1979–2001 роках у Великій Британії, повідомляє Укрінформ із посиланням на mignews.com.
Статистичний аналіз засвідчив, що люди, народжені навесні й на початку літа, накладають на себе руки частіше, ніж народжені восени. Найбільше ця залежність виявляється у жінок. Представниці слабкої статі, які народились у цей час, скоїли на 30% більше самогубств, аніж жінки, котрі з'явилися на світ восени, проти 14% у чоловіків.
Керівник дослідження Емад Саліб пояснює цей феномен так: дитина, перебуваючи в лоні матері, зазнає різного впливу довкілля, реагуючи на сезонні зміни. Під час внутрішньоутробного розвитку її мозок чутливий до будь-яких змін у стані матері, зокрема інфекцій та температурних коливань, стверджує вчений.
У малят, котрі зазнали певного впливу чинників навколишнього середовища, в якийсь момент розвитку виникає схильність до певних захворювань. Більш ранні дослідження засвідчили, що люди, які народилися навесні, мають підвищену схильність до алкоголізму, депресії та зміни настрою.


ВЕДМЕДІ У ЗООПАРКУ З'ЇЛИ МАВПУ
У голландському зоопарку кілька ведмедів-губачів впіймали і з'їли безхвостого макаку (магота) на очах у відвідувачів, повідомляє агентство Associated Press.
Як розповіли очевидці, котрі були того ранку у сафарі-парку Beekse Bergen, спочатку один із ведмедів загнав мавпу на електричний паркан, і та знепритомніла, одержавши удар струмом. За деякий час тварина прийшла до тями і спробувала сховатися від ведмедів на дерев'яній конструкції, встановленій у вольєрі. Один з хижаків почав трясти жердину, на якій сиділа мавпа. Скинути її не пощастило. Тоді, не звертаючи уваги на доглядачів зоопарку, що намагалися відволікти його увагу, ведмідь заліз на конструкцію, став на задні лапи й убив магота. Після цього губач відніс здобич у бетонну печеру своїм товаришам.
У коментарі адміністрації зоопарку говориться: «Там, де ведмеді-губачі, шимпанзе, горили, орангутанги і безхвості макаки мирно існували тривалий час, гармонія була ненадовго порушена. Звичайно, зони мешкання в сафарі-парку влаштовані так, що одна тварина майже ніколи не вбиває іншу, однак усі звірі були і залишаються дикими».
За словами доглядачів, втрутитися і спинити убивство однієї тварини іншими зазвичай не вдається. Тим часом адміністрація має намір переселити маготів в іншу частину парку, зазначає агентство.

також у паперовій версії читайте:
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ДИВА
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».