Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
БИКІВНЯ: НАМ ТРЕБА ЗНАТИ ПРАВДУ
Дві тисячі осіб ушанували пам'ять жертв тоталітарного режиму у заповіднику «Биківнянські могили» під Києвом.
У церемонії взяли участь Президент, Прем'єр-міністр, мер Києва, інші високопосадовці. Ієрархи українських церков відправили панахиду.

Біля селища Биківня у 30-х — на початку 40-х років відбувалися масові поховання людей, страчених у Києві органами НКВС. Офіційно будівництво спеціальної зони для таємних поховань розпочалося 1936 року. Відтоді у Биківнянському лісі таємно систематично ховали жертв комуністичного режиму.
30 квітня 1994 року відбулося відкриття Биківнянського меморіального комплексу.
Глава держави розпорядився про створення Інституту національної пам'яті й призначив його директором члена Ради партії «Народний Союз Наша Україна» Ігоря Юхновського. Про це Президент повідомив у Биківні. Віктор Ющенко нагадав, що 15 років тому на виїзді з Києва біля цього села було встановлено пам'ятний камінь жертвам фашистського режиму, потім за результатами роботи спеціальної комісії з'явився інший пам'ятний знак — жертвам більшовицьких репресій.
За словами глави держави, раніше йшлося про те, що у Биківні було розстріляно близько 20 тисяч осіб, а потім — 40–50 тисяч. Зараз, сказав Президент, з'ясовано, що тут поховано понад 100 тисяч людей.
Віктор Ющенко наголосив, що Биківня стоїть в одному ряду зі злочинами концтаборів Освенцима та Бухенвальда.
На переконання Президента, неможливо будувати майбутнє, не знаючи правди про своє минуле. За його словами, треба знати, «хто твої батьки, діди, ким вони були і де поховані». На його думку, створення Інституту національної пам'яті — серед основних завдань: «Нам треба знати правду, чому без війни наша нація понесла тисячі жертв».

ЩЕПЛЕННЯ: ХТО «ЗА», ХТО «ПРОТИ»?
Міністерство охорони здоров'я України звернулося до представників засобів масової інформації бути уважними, оприлюднюючи інформацію стосовно проб Манту. Як повідомляє прес-служба МОЗ, заступник головного державного санітарного лікаря України Людмила Мухарська зауважила, що некоректна інформація деяких медіа з приводу цієї проби «відкладає проведення тестів на схильність організму до туберкульозу та може призвести до зростання захворюваності серед дітей».

За її словами, днями деякі засоби масової інформації поширили чергове повідомлення, що після проведення тесту на туберкульоз захворіли першокласники в Черкасах. Тобто, вважає вона, «знову мусується тема про небезпечність цієї вкрай важливої діагностичної процедури, проведення якої було тимчасово заборонено». «Та ніхто не повідомив, що пробу Манту дітям у Черкасах було проведено ще 10 квітня і що наразі учні повернулися до школи»,— сказала вона, додавши, що дітлахи через кілька днів після щеплення захворіли на вірусні респіраторні інфекції, які властиві весняному сезону і можуть давати ускладнення — ангіни, ларингіти, бронхіти тощо.
Людмила Мухарська наголосила, що відмова від діагностичних проб і щеплень може призвести до хвороб, які важко, а іноді й неможливо попередити інакше. Вона сказала, що батькам треба добре зважити, перш ніж відмовлятися від щеплень.
також у паперовій версії читайте:
  • ГРОШІ НЕ ПОТРІБНІ?
  • ОБЕРЕЖНО: НА ДОРОГАХ ПСЕВДОПАТРУЛІ
  • ДЕРИБАС ПОВЕРНЕТЬСЯ В ОДЕСУ?
  • ГІРНИЧО-МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМПЛЕКС ЗАБОРГУВАВ БЮДЖЕТУ
  • ЯК ЗБИРАЛИСЯ ПІДІРВАТИ ПОТЯГ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».