Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПІДПРИЄМЦІ ПИШУТЬ ЛИСТА МАЙБУТНЬОМУ УРЯДУ
Представники громадських організацій підприємців України підготували послання новому уряду і парламенту, в якому виклали спільне бачення нагальних проблем. Як зазначила на громадських зборах лідерів об'єднань підприємців голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів Ксенія Ляпіна, цей документ охоплює широке коло проблем, що заважають розвитку бізнесу.

Зокрема, це неефективна, на думку підприємців, система влади, нереформована і непрозора судова система, недостатній захист права власності, непрозора приватизація, гальмування податкової реформи, недостатній розвиток конкурентоспроможності вітчизняного підприємництва, проблеми у соціально-трудових відносинах.
Потребує негайного вдосконалення законодавство про місцеве самоврядування з визначенням чітких механізмів здійснення повноважень і відповідальності посадових осіб; упровадження контролю держави за дотриманням посадовцями законодавства про регуляторну політику; забезпечення впровадження до 1 жовтня поточного року Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».
Бізнесмени вважають пріоритетною й реформу судової системи, оскільки бізнес потерпає, коли суди з одних і тих самих питань виносять різні вердикти, практикують заочне ухвалення рішень.
Підприємці вважають необхідним реформування системи сертифікації непродовольчих товарів, харчових продуктів: перехід від обов'язкової сертифікації до менш витратних форм підтвердження відповідності, відокремлення системи державного регулювання їхньої безпеки та якості від системи технічного регулювання.
У соціально-трудових відносинах першочерговими питаннями є ухвалення Трудового кодексу, закону «Про основні засади соціального діалогу», закону про єдиний соціальний внесок; упровадження як експерименту 20%-го єдиного соціального внеску для cуб'єктів спрощеної системи оподаткування, проведення ревізії всіх фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

ТІНА КАРОЛЬ — У ФІНАЛІ «ЄВРОБАЧЕННЯ»
Українська співачка Тіна Кароль перемогла у півфіналі престижного музичного конкурсу «Євробачення-2006» і співатиме сьогодні у завершальному етапі змагання/

До фіналу з 23 учасників, окрім Тіни Кароль, також потрапили виконавці з Росії, Боснії й Герцеговини, Македонії, Фінляндії, Литви, Ірландії, Туреччини, Швеції і Вірменії. На завершальному етапі «Євробачення-2006» вони змагатимуться за звання найкращого разом з 14 співаками, які представляють десять країн-переможниць торішнього конкурсу в Києві та чотири країни-засновниці конкурсу — Францію, Велику Британію, Німеччину й Іспанію.
також у паперовій версії читайте:
  • ЯК НАВЧАННЯ ПЕРЕТВОРИЛИ НА НАДЗВИЧАЙНУ СИТУАЦІЮ
  • КИЇВ ЧЕКАЄ НА САМІТ ГУАМ
  • ТО ЧИ «СЛУХАЛИ» ВИСОКОПОСАДОВЦІВ?
  • А БЕЗ «ПРИВОЗУ» МІСТО НЕМОЖЛИВЕ...
  • ВЕСНИ НЕ БУЛО. СТАРТУЄ ЛІТО!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».