Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПРЕМ'ЄР ОПРИЛЮДНИВ «ЗАПОВІТ» НОВОМУ УРЯДУ
Наступному уряду вкрай потрібно провести низку радикальних реформ, які було важко впроваджувати через складну політичну ситуацію та нескінченні вибори. Про це заявив, представляючи проект можливої програми діяльності майбутнього уряду України Прем'єр-міністр Юрій Єхануров під час Громадських зборів лідерів об'єднань підприємців.

За його словами, головне — ключові ініціативи, які принципово відрізняються від програм, що пропонувались раніше. Йдеться про кардинальне дерегулювання економічної діяльності, максимально повну приватизацію, підвищення ефективності управління державними активами, реальну ставку на малий та середній бізнес, сприяння урбанізації й лібералізація в енергетичній галузі. Прем'єр зазначив, що хоча розділ стосовно проблем села в проекті програми є, але «поки реального розуміння реформ на селі немає. Є тільки спроби консервувати нинішню ситуацію».
Програмою передбачено такі показники: середньорічне зростання ВВП на рівні 6–8% на період до 2011 р. за контрольованої інфляції; скорочення до 2010 року кількості державних підприємств до рівня не більш як 10% ВВП; збільшення до 2011 року в десять разів розміру щорічних прямих іноземних інвестицій; зниження рівня енергозалежності України (частка імпорту) з 55% у 2005 році до 38% — у 2010-му; забезпечення рівноправності участі України в усіх провідних міжнародних організаціях — вступ до СОТ до кінця нинішнього року, до OECD (Організація економічного співробітництва та розвитку) — до 2015 року, створення зони вільної торгівлі з ЄС — до 2007-го; підвищення до 2008 року рівня мінімальної пенсії до прожиткового мінімуму; підвищення рівня зайнятості населення за стандартами МОП — до 95%; зменшення політичної та культурної поляризації в країні за напрямами Захід—Схід.
Щодо останнього пункту, то, говорячи про єднання України, Юрій Єхануров заявив, що виборчі кампанії поляризували країну. «Гадаю, що всім політичним силам треба покаятися перед народом»,— заявив Прем'єр-міністр.
також у паперовій версії читайте:
  • ЦЕНТРВИБОРЧКОМ ЗАРЕЄСТРУВАВ 442 НАРОДНИХ ДЕПУТАТИ
  • «ПОРА»: ПОРА РЕОРГАНІЗУВАТИСЯ
  • КВУ: ПАРЛАМЕНТСЬКА БІЛЬШІСТЬ БУДЕ СИТУАТИВНОЮ
  • НЕУЗГОДЖЕНІ ПИТАННЯ — ЗА РАМКИ
  • БАБИН ЯР — РАНА УКРАЇНИ І СВІТУ
  • В АФГАНІСТАНІ МИ НЕ ВОЮВАТИМЕМО?
  • З РОСИ Й З ВОДИ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».