Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЯК НАЖИВАЛИСЯ НА ХВОРИХ НА СНІД
Міністерство охорони здоров'я України звітувало про виконання державних програм профілактики та лікування ВІЛ/СНІДу й боротьби із захворюванням на туберкульоз у частині, що стосується державних закупівель ліків.

Заступник міністра охорони здоров'я, голова Тендерного комітету МОЗ Валентин Снісарь розповів на прес-конференції, що протягом останніх років тендерна закупівля ліків для хворих на ВІЛ/СНІД відбувалася за непрозорими схемами. Відтак лише у 2004 році й наприкінці 2005 року ці ліки закуповувалися у 22–27 разів дорожче від реальної ринкової ціни. За його словами, наприкінці минулого року вдалося «кардинально змінити ситуацію». Після того як уряд виділив додаткові кошти на придбання ліків, ціни на антиретровірусні препарати МОЗ знижено в середньому у 20 разів. За словами пана Снісаря, після проведення відкритої тендерної закупівлі МОЗ передбачає, що ціни на антиретровірусні препарати можуть бути знижені на 80–90%.
Відповідаючи на запитання журналістів, чи проводиться розслідування стосовно витрачання коштів на закупівлю ліків у 22–27 разів дорожче за ринкову ціну, заступник міністра зазначив, що цією справою займаються правоохоронні органи.

ПРЕЗИДЕНТ: УКРАЇНА ВИРІШИТЬ ПРОБЛЕМИ ДЕПОРТОВАНИХ
Президент України Віктор Ющенко заявив учора у своєму зверненні до українського народу у зв'язку з 62-ю річницею депортації з Криму татар та осіб інших національностей, що зробить усе можливе для вирішення проблем кримських татар, і висловлює сподівання, що новий склад Верховної Ради й уряд ефективно розв’язуватимуть болючі питання.

Глава держави сказав, що нині, на жаль, «цей процес просувається надто повільно». «Україна залишилася практично наодинці з наслідками однієї з наймасштабніших трагедій людства. Та ми докладаємо всіх зусиль до вирішення проблем депортованих. Започатковано проекти в економічній, соціальній і гуманітарній сферах»,— зазначив він.
За словами Президента, цілком природно, що кримські татари знайшли розуміння і підтримку серед українців, які також зазнали голоду, репресій і гніту тоталітарного режиму. «Імена видатних синів українського народу — генерала Петра Григоренка та Вячеслава Чорновола — назавжди вписані в історію боротьби кримськотатарського народу за поновлення своїх прав»,— сказав Віктор Ющенко.
Глава держави висловив переконання, що головні надбання України — громадський спокій, міжнаціональна злагода та стабільність — будуть запорукою для успішного розвитку автономії й усієї держави.
також у паперовій версії читайте:
  • ВИШЕГРАДСЬКИЙ ФОНД — УКРАЇНСЬКОМУ СТУДЕНТСТВУ
  • ТРИ З ПОЛОВИНОЮ РОКИ БЕЗ ВИБОРІВ — ШАНС ДЛЯ ЕКОНОМІКИ
  • ВЛАСНОСТІ НЕ БУЛО, А ДЕПАРТАМЕНТИ ДІЯЛИ
  • ЛУЦЬК: ЗАТРИМАНО ЗАМОВНИКА ВБИВСТВА ДЕПУТАТА
  • ПИВО, ЯК ВИЯВЛЯЄТЬСЯ, ЗГОРЯЄ. БЕЗСЛІДНО...
  • ДОНБАС: ЧЕРГОВА ЖИТЛОВА АФЕРА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».