Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ФДМУ СУДИТИМЕТЬСЯ З «МІТТАЛ СТІЛ КРИВИЙ РІГ»?
Адміністрація ВАТ «Міттал Стіл Кривий Ріг» (МСКР) надіслала голові Фонду державного майна України Валентині Семенюк листа, в якому висловлює свою незгоду із заявою Фонду про невиконання новим власником заводу договірних зобов'язань купівлі-продажу підприємства.

Так керівництво ВАТ відреагувало на повідомлення медіа з посиланням на прес-службу ФДМУ, в яких Mittal Steel Germany GmbH і адміністрацію заводу звинувачують у невиконанні умов договору купівлі пакета акцій.
Адміністрація заявляє про те, що умови договору виконуються, «про виконання інвестзобов'язань сказано в акті Фонду державного майна України, складеному за результатами перевірки, проведеної на МСКР».
Наводиться вислів голови адміністрації по кадрах і зв'язках з громадськістю МСКР Франка Панніра щодо заяви Фонду про розірвання договору купівлі-продажу «Криворіжсталі»: «Заявляти про розірвання договору через існуючі розбіжності в трактуванні одного пункту зобов'язань при тому, що всі інші, а їх майже 60, виконуються, — нелогічно і неправильно». На думку пана Панніра, аргументи, які наводив ФДМУ під час попередніх зустрічей для пояснення своєї позиції щодо спірних пунктів, непереконливі.
На меткомбінаті вважають: зауваження, названі в акті перевірки виконання умов договору, мають розглядатися не як порушення умов договору покупцем, а як існуючі між ним і ФДМУ розбіжності в розумінні виконання деяких норм договору через різне тлумачення сторонами цих норм.
Адміністрація МСКР зазначає, що «ФДМУ як одна зі сторін договору, перш ніж робити заяви про можливе звернення до суду з приводу розірвання договору купівлі-продажу пакета акцій ВАТ «Криворіжсталь», має право звернутися до суду за тлумаченням спірних норм цього договору. Тільки після отримання роз'яснення спірних норм Фонд міг би ухвалювати відповідні рішення».
6 травня Фонд державного майна України заявив про намір звернутися до суду, якщо новий власник ВАТ «Криворіжсталь» — компанія Mittal Steel Germany GmbH упродовж 30 днів не виконає інвестзобов'язань, до виконання яких у Фонду є претензії (виплата «тринадцятої» зарплати і збільшення тарифу щодо оплати праці, виходячи з мінімального прожиткового рівня).

КАНАЛ ДУНАЙ—ЧОРНЕ МОРЕ «МОНІТОРЯТЬ»
У Ізмаїл (Одеська область) прибула міжнародна комісія з оцінки впливу на навколишнє природне середовище українського глибоководного каналу Дунай — Чорне море. Її створено на запит Румунії про дотримання Конвенції Європейської економічної комісії ООН. Хоча чергова перевірка української частини дельти має, мабуть, слугувати доступності екологічної інформації для міжнародної громадськості, сама комісія поки продемонструвала власну закритість. Гості не побажали спілкуватися з пресою, повідомляє Укрінформ.

Програмою перебування комісії в Українському Придунав'ї передбачено перехід на катері в місто Вилкове Кілійського району Одещини з оглядом місцевості, де проводилися днопоглиблювальні роботи, експерти побувають на трасі відновленого глибоководного суднового ходу (ГСХ), що проходить гирлом Бистре, відбудуться зустрічі зі співробітниками Дунайського біосферного заповідника, з ученими і активістами-екологами, а також представниками місцевої влади і громадських організацій.
У Ізмаїл комісія прибула з Румунії, де 8–9 травня оглядала румунську частину дельти. Тепер — наша черга. Цьогоріч роботи на українському судновому ході ще не поновлювалися, але під час будівництва проводився постійний моніторинг його впливу на довкілля. Негативних екологічних наслідків не встановлено, стверджує начальник відділу охорони земельних ресурсів і екологічної мережі Державного управління екології в Одеській області Любов Харіна. На її думку, набагато більше на екологію Дунаю впливають скидання в міжнародну річку важких металів, які трапляються з боку Румунії та інших країн.
також у паперовій версії читайте:
  • ТЕНДЕРНА ПАЛАТА ПІДОЗРЮЄ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ У РОЗКРАДАННІ МІЛЬЙОНІВ
  • КУП'ЯНСЬК: ЗСУВИ Й ДАЛІ КОЯТЬ ЛИХО
  • СЬОГОДНІ ЛЬВОВОМ ГАСАТИМУТЬ ДЖИПИ
  • ТЕПЕР «ПОПЛИВЛА» ХЕРСОНЩИНА...
  • КІР УЗЯВСЯ ЗА КРИМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».