Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЯПОНІЯ — КРАЇНА ДОВГОЖИТЕЛІВ

Трохи менший показник зафіксовано в багатьох європейських країнах. Наприклад, у Швеції, Італії, Ісландії й Швейцарії він становить 81 рік, у Франції, Норвегії й Іспанії — 80, а в Німеччині, Великій Британії, Фінляндії й Греції — 79 років.
Австралійці в середньому живуть 81 рік, канадці — 79, громадяни США — 78, ізраїльтяни й новозеландці — 80 років.
За доповіддю ВООЗ, у Росії середня тривалість життя — 65 років. У жінок цей показник дорівнює 72 рокам, а у чоловіків — тільки 59. У документі зазначається, що в Росії відбувається негативний приріст населення — мінус 0,3% на рік. Таким чином, вона входить до числа 18 країн, у яких населення зменшується.
В Україні також спостерігається негативний приріст населення — він сягає мінус 1%. Середня тривалість життя — 67 років, 62 роки в чоловіків і 73 — у жінок.
У Білорусі середня тривалість життя сягає 68 років (63 у чоловіків і 74 — у жінок). Приріст населення становить мінус 0,5%.
В інших країнах колишнього Радянського Союзу середня тривалість життя дорівнює: у Вірменії — 68 років; у Азербайджані — 65; у Грузії — 74 роки; в Естонії — 72; у Казахстані — 61; у Киргизстані — 63; у Латвії — 71; у Литві — 72; у Таджикистані — 63 і в Узбекистані — 66 років.
Щодо найлюдніших країн, то у Китаї середня тривалість життя — 72 роки, в Індії — 62.
У доповіді ВООЗ зазначається, що лише в Кенії, Нігерії, Королівстві Тонга й Катарі чоловіки в середньому живуть довше за жінок.


ЦЮРІХ — МІСТО З НАЙВИЩОЮ ЯКІСТЮ ЖИТТЯ
Швейцарське місто Цюріх заслужило найвищий бал у дослідженні, проведеному компанією Mercer, передає Укрінформ із посиланням на АР. Фахівці Mercer щороку складають звіти, що дають змогу визначити, які міста світу можуть забезпечити найкращі умови для роботи фахівців, котрі приїжджають із закордону. Міста оцінюються за 39 параметрами, серед яких: безпека, культурні визначні пам'ятки, медичне обслуговування, транспортна система і умови для дозвілля.
Другий рік поспіль Цюріх очолює список найкомфортніших для життя міст. Швейцарське місто Женева також посідає другий рядок, а на третьому місці — канадський Ванкувер.
У першій десятці рейтингу виявились відразу сім європейських міст, три з них розташовано у Німеччині — це Франкфурт, Дюссельдорф і Мюнхен. З міст, розташованих на інших континентах, окрім Ванкувера, у десятці лідерів — Окленд (Нова Зеландія), який на п'ятому місці, й Сідней (Австралія) — на десятому.
Найкращим з точки зору якості життя містом США є Гонолулу (27 місце).
З-поміж європейських столиць найкращий результат показав Брюссель — у нього 14 місце. Берлін посідає 16 місце, Париж — 33, Лондон — 39, а Мадрид — 45.
Найкращим японським містом визнано Токіо — 35 місце. В Китаї найкомфортніше жити у Шанхаї (103 місце у рейтингу) й Гонконзі (68 місце.)

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • МАНДРИ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».