Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ДЖИРО» СЕРГІЯ ГОНЧАРА
Від сьогодні й аж до кінця травня увагу шанувальників професійного велоспорту привертатиме перша з трьох найголовніших гонок сезону — «Джиро д'Італія». Згодом ще буде липневий «Тур де Франс», осіння іспанська «Вуельта», але для багатьох спортсменів саме «Джиро» буде центральною подією довгого сезону. Звісно, насамперед ідеться про італійців, але не тільки. Приміром, німецька велокоманда «Т-Mobile» довго не могла вирішити, чи надсилати на італійську гонку свого лідера Яна Ульріха. У попередньому списку учасників провідний німецький велосипедист фігурував, але буквально за два-три дні до старту «Джиро д'Італія» у «Т-Mobile» вирішили, що Ульріх цілеспрямовано готуватиметься до «Тур де Франс», а лідером команди стане досвідчений український спортсмен Сергій Гончар.

У «Т-Mobile» взяли до уваги те, що п'ять років тому в Італії Ян Ульріх посів тільки 52 місце, натомість Гончар часто показував високі результати — був четвертим два роки тому, п'ятим — 1997-го і шостим торік. «Сергій Гончар — гонщик, який надто довго був поза трійкою призерів. Ми впевнені, що цього року він зможе успішно виступити на «Джиро». Вся команда працюватиме на Гончара», — йдеться в офіційному прес-релізі команди «Т-Mobile».
Говорячи про фаворитів «Джиро д'Італія», аналітики не оминають обговорення шансів українського спортсмена. Сергія Гончара називають одним із найкращих тріалістів (тобто учасників гонки з роздільним стартом) і припускають, що в разі, коли наш співвітчизник обмежить свої втрати у горах, цілком можливо побачити його і на подіумі за підсумками тривалої мандрівки.
Цьогоріч «Джиро» проїде шляхами трьох країн. Перші чотири етапи прийматиме Бельгія, а після дня відпочинку літаки доправлять команди до Італії, де відбудуться наступні сімнадцять етапів, під час одного з яких велосипедисти потраплять до Швейцарії. Фініш гонки заплановано в Мілані 28 травня. За весь час 21-етапного змагання спортсмени подолають 3 тисячі 553 кілометри 200 метрів, середня довжина дистанції кожного етапу — 169 кілометрів 200 метрів.
Перший етап — коротенька гонка з роздільним стартом (довжина дистанції — 6 кілометрів 200 метрів) у бельгійському містечку Серейн. Наступні три бельгійські етапи — з перевагою рівнинних ділянок, прийнятних для спринтерів. Головні конкуренти в боротьбі за лідерство в цей час — італієць Алессандро Петаккі (команда «Мілрам») і австралієць Роббі МакЮен («Давітамон-Лотто»). Можливо, десь поруч будуть Грем Браун («Рабобанк»), Андре Корф і Олаф Поллак («Т-Mobile»), Паоло Беттіні («Квік Степ») та ще кілька шанувальників швидких фінішів.
Після переїзду до Італії на учасників «Джиро» чекає командна гонка із роздільним стартом. Дистанцію завдовжки 38 кілометрів прокладено між містами П'яченца і Кремона. Протягом наступних п'яти днів змагання спринтерські й гірські етапи чергуються.
Суттєві зміни у табелі про ранги може внести гігантська (п'ятдесятикілометрова) індивідуальна гонка з роздільним стартом у околицях містечка Понтедера. Після одинадцятого етапу кількість важких гірських етапів зростає, відповідно збільшуватимуться відриви між шанувальниками гірських фінішів і прихильниками рівнинних спринтів.
Усього організатори напланували провести десять відносно швидких етапів, чотири змагання у середньогір'ї й чотири найвиснажливіших випробування в Альпах. До цього варто додати два індивідуальних тайм-тріали і один командний.
Головним фаворитом нинішньої італійської велобагатоденки називають одноклубника нашого Ярослава Поповича — Паоло Саволделлі з команди «Діскавері Ченнел». На недавньому «Турі Романді» італієць виграв пролог, але згодом ушкодження м'язів живота йому завадило виграти. На думку фахівців, американська команда з Томасом Даніельсоном, В'ячеславом Єкімовим, Бенуа Хоакімом, Павелом Падрносом, Джейсоном МакКартні й Метью Вайтом готова допомогти своєму лідерові захистити титул чинного переможця «Джиро д'Італія» на рівнинних етапах, а підтримка Мануеля Бельтрана і Хосе Луїса Рібієри буде незамінною в горах.
Конкуренцію Паоло Саволделлі складатимуть Даміано Кунего (команда «Лямпре-Фондітал»), Ліке Саволделлі й Джілберто Сімоні (обидва представляють «Соньє Дюваль»), Іван Бассо («Сі-Ес-Сі»). Торік команді Ленса Армстронга «Діскавері Ченнел» удалося оформити дубль на італійській і французькій гонках. Чи буде створено передумови для повторення успіху в нинішньому сезоні, знатимемо наприкінці травня.
також у паперовій версії читайте:
  • «МАВП» УТОПИЛИ В «ДНІПРІ»?
  • У ЧЕКАННІ РОЗВ'ЯЗКИ
  • Інформація про продаж на торгах майна Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Славутич» (підприємство-банкрут)

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».