Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ІРАН І ДАЛІ ПОГРОЖУЄ ВСЬОМУ СВІТОВІ
Ізраїль буде першою мішенню для Ірану, якщо знадобиться відповідь на будь-які «підступні» дії з боку США, заявив контр-адмірал Корпусу стражів ісламської революції Ірану. «Якщо Америка скоїть що-небудь диявольське, перше місце, по якому ми завдамо удару, буде Тель-Авів»,— сказав він.


Тим часом віце-президент країни й голова національної Організації з атомної енергії Голямреза Агазаде повідомив, що іранські атомники збагатили уран до рівня 4,8-відсоткового вмісту ізотопу урану-235. «Ми не плануємо далі збагачувати уран, тому що й цього рівня достатньо для виробництва ядерного палива для АЕС,— запевнив Агазаде. При цьому він відзначив, що до кінця року на заводі із збагачення урану в Натанзі планується встановити три тисячі центрифуг. Високопосадовець також сповістив, що в південній провінції Хормозган, недалеко від міста Бандар-Абас, відкрито поклади урану, розробка якого здійснюватиметься відкритим способом. «Запаси урану на цьому родовищі поки не розвідано повністю, однак, за першими оцінками, вони значні»,— наголосив він. За його словами, переробка руди з Бандар-Абаса даватиме за рік 30 тонн уранового концентрату.
Нагадаємо, що наприкінці квітня в Раді керівників МАГАТЕ і РБ ООН була представлена доповідь гендиректора агентства Мохаммеда аль-Барадеї щодо іранського «ядерного досьє». У документі зазначено, що проведені експертами МАГАТЕ на об’єкті в Натанзі аналізи підтверджують заяву Тегерана про те, що іранським ученим таки вдалося збагатити уран до рівня 3,6-процентного вмісту ізотопу урану-235. У доповіді йдеться також про те, що в державі не припиняється збагачення газоподібного урану на розміщеному в Натанзі каскаді з 164 центрифуг, і ще два таких самих каскади там будують. При цьому, зауважив аль-Барадеї, «у відомостях агентства про масштаби і зміст іранської програми є прогалини». Повним провалом закінчилася в Парижі зустріч представників п’яти постійних членів Ради Безпеки ООН та Німеччини, які вирішували долю іранської ядерної програми. Учасники перемов погодилися, що вона не узгоджується з вимогами міжнародної спільноти, однак не визначили шляху виходу з кризи. Сполучені Штати, Велика Британія, Франція й Німеччина наполягають на запровадженні санкцій проти Ірану, Росія та Китай, навпаки, заперечують проти цього. Наступні переговори з цього питання відбудуться восьмого травня в Нью-Йорку. Сполучені Штати вже заявили, що готові запровадити санкції проти Ірану, не маючи підтримки з боку Ради Безпеки ООН.
також у паперовій версії читайте:
  • АВІАКАТАСТРОФА ПОБЛИЗУ СОЧІ
  • В УКРАЇНІ БУДЕ НОВИЙ ПОСОЛ США?
  • УКРАЇНА ПРАГНЕ КОМПРОМІСУ З ЄС
  • ПРЕЗИДЕНТ КИРГИЗСТАНУ НЕ ПРИЙНЯВ ВІДСТАВКИ УРЯДУ
  • СЬОГОДНІ — ФЕНОМЕНАЛЬНИЙ ЗБІГ ЧАСУ Й ДАТИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».