Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗОНА ВІЛЬНОЇ ТОРГІВЛІ — КРОК ДО ЄС
Україна має близько півроку для того, аби визначити і узгодити з європейською стороною свої позиції щодо наповнення зони вільної торгівлі з ЄС, яка має стати частиною нової посиленої угоди між Україною та Євросоюзом. Про це заявив журналістам заступник міністра економіки України Валерій Пятницький після завершення чергового раунду попередніх консультацій з представниками Єврокомісії щодо зазначеного питання.

Нова посилена угода має прийти на заміну чинній угоді про партнерство та співробітництво між Україною та ЄС, термін дії якої завершується в 2007 році. Формальні переговори щодо змісту й навіть назви цього документа, який охоплюватиме увесь спектр співпраці між ЄС і Україною, включаючи питання юстиції, внутрішніх справ, безпеки та інших, розпочнуться, швидше за все, після приєднання України до Світової організації торгівлі (СОТ).
На думку Валерія Пятницького, майбутня домовленість про зону вільної торгівлі має йти далі простого зниження або скасування тарифів. «Це питання пересування товарів через кордон, митних, санітарних і фітосанітарних правил. Скоріш за все, ці питання регулюватимуться додатковими угодами до рамкового посиленого документа між Україною і ЄС»,— зазначив український урядовець.
Якщо у просуванні України до членства у СОТ не буде ускладнень, до кінця поточного року Єврокомісія може визначити свою позицію щодо створення зони вільної торгівлі з Україною та отримати від Ради ЄС відповідний мандат на проведення переговорів.

ЮРІЙ ЄХАНУРОВ: РОСІЯ НЕ ПІДВИЩИТЬ ЦІНУ НА ГАЗ
Прем'єр-міністр України запевняє, що з другого півріччя Росія не підвищить ціну на природний газ для України.
«Ніякого підвищення не буде»,— сказав він у інтерв'ю тижневику «Ділова столиця». За його словами, «це — не перша інформаційна атака. Я не реагую на подібні випади. Ці питання порушуються спеціально, якраз перед формуванням парламентської коаліції».

Як відомо, 4 січня НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» досягли домовленості про поставки російського газу до України. Україна купуватиме російський газ за ціною 95 доларів за тисячу кубометрів у компанії «РосУкрЕнерго», котра, у свою чергу, купуватиме російський газ у «Газпрому» за ціною 230 доларів. Висока ціна російського газу для «РосУкрЕнерго» компенсуватиметься більш низькою вартістю газу із Середньої Азії. Транзитна ставка за транзит російського газу до Європи збільшується з 1,09 до 1,6 долара.
Згідно з підписаною в Москві угодою, 2 лютого НАК «Нафтогаз України» і «РосУкрЕнерго» створили спільне підприємство ЗАТ «УкрГаз-Енерго» для поставок газу до України.
ЗАТ «УкрГаз-Енерго» і компанія «РосУкрЕнерго» підписали п'ятирічний контракт про поставки середньоазійського і російського газу до України за ціною 95 доларів.
При тім, заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв наприкінці квітня заявив, що ВАТ «Газпром», який володіє 50% акцій ексклюзивного постачальника газу до України компанії «РосУкрЕнерго», має намір з 1 липня 2006 року підвищити ціну на газ для України до 230 доларів за тисячу кубометрів.
Цікаво, що пан Медведєв вважає неможливим перегляд Україною ставки транзиту на російський газ, що поставляється через українську територію до Європи. «Ціну транзиту зафіксовано на п'ятирічний термін, її не може бути змінено»,— заявив він.
також у паперовій версії читайте:
  • СЛУХАЄТЬСЯ СПРАВА ОШУКАНИХ ІНВЕСТОРІВ «ЕЛІТА-ЦЕНТРУ»
  • ДУНАЙ «ПРИПИНЯЄ НАСТУП»
  • «ЖИТЛОВЕ ПИТАННЯ» КОЛИСЬ ПЕРЕСТАНЕ ПСУВАТИ НАС?..
  • ХЕРСОНСЬКИЙ СУДНОБУДІВНИЙ: ТУТ ЗНОВУ НАРОДЖУВАТИМУТЬСЯ КОРАБЛІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».