Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ ВІДБУДЕТЬСЯ 17 ТРАВНЯ?
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз звернувся до спікера парламенту Володимира Литвина та лідерів політичних партій і блоків з пропозицією провести перше засідання новообраного парламенту 17 травня 2006 року, повідомили в прес-службі СПУ.

«Відповідно до Закону про вибори народних депутатів України пропоную провести перше засідання сесії Верховної Ради України V скликання 17 травня ц. р., доручивши робочій групі з відповідних представників підготувати питання, що стосуються початку роботи сесії»,— йдеться у зверненні.
Лідер соціалістів висловив сподівання, що до першого засідання парламенту всі питання, які стосуються створення коаліції, буде обговорено й вирішено. Про це він сказав журналістам учора в Києві під час зустрічі з представниками Партії Європейських Соціалістів.
«Гадаю, якщо це вдасться зробити, то організаційні питання ми розглянемо швидко і перейдемо до формування системи влади»,— зазначив Олександр Мороз, додавши що вже тоді можна буде працювати над питанням про співпрацю в складі провладної коаліції й опозиції.
Пан Мороз повідомив, що надіслав керівникам політичних сил — переможців парламентських виборів листа з пропозицією призначення першого засідання новообраної ВР саме цього дня.
Відповідаючи на запитання про те, як просувається переговорний процес стосовно створення коаліції й коли можна очікувати конкретних результатів, Мороз нагадав, що офіційні результати парламентських виборів було оприлюднено кілька днів тому. За його словами, з цього питання проведено інтенсивні консультації з представниками інших політичних сил.
Крім того, за словами лідера СПУ, підготовлено всі потрібні документи, зокрема, угоду про коаліцію, регламент її роботи та низку інших проектів. Голова Соцпартії висловив думку про те, що коаліція має складатися з трьох політичних сил — блоку Юлії Тимошенко, блоку «Наша Україна» та СПУ. «Ми сподіваємось, що так і буде, оскільки вважаємо цю конфігурацію логічною»,— сказав він, додавши, що проведені Соцпартією соціологічні дослідження підтверджують таку позицію.
Лідер СПУ зауважив: якщо брати загалом усіх виборців, а не тільки тих, котрі підтримували СПУ, БЮТ, НСНУ, то майже половина з них вважає, що коаліція має бути у форматі трьох зазначених політичних сил. Коаліцію в ширшому форматі підтримує третина виборців.
Говорячи про процес формування коаліції, екс-президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Пітер Шидер наголосив, що участь Соцпартії в новому уряді важлива як сигнал про прагнення до соціальної справедливості й європейський шлях України.
У свою чергу, віце-президент Партії Європейських Соціалістів Тадеуш Івінскі зазначив, що питання про формування коаліції й нового уряду вирішуватимуть політичні сили країни і ніхто не нав'язуватиме їм свою думку.
Пан Івінскі нагадав, що після парламентських виборів у Польщі так і не сформовано новий склад уряду, учасники виборів досі не можуть домовитись про це. На його думку, в Україні є всі умови для розвитку соціальної демократії.
також у паперовій версії читайте:
  • ПО П'ЯТЬ ГРИВЕНЬ — ЗА ВСТУП ДО НАТО
  • ПЕРШОТРАВЕНЬ СВЯТКУВАЛИ МИРНО
  • ПРОГРАВ НАРОД ЧИ КОМУНІСТИ?
  • ПЕРЕМОЖЦІ ОТРИМУЮТЬ. ПРОТЕ — НЕ УСЕ
  • РОСІЯ ЧЕКАЄ ВІД УКРАЇНИ ВИКОНАННЯ ДОМОВЛЕНОСТЕЙ
  • КІРОВОГРАДСЬКА «НАША УКРАЇНА»: БЮТ — НАМ НЕ ДРУГ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».