Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ВОСЬМИРАЗОВІ!
Київське «Динамо» увосьме в історії вибороло Кубок України. У фінальному матчі команда Анатолія Дем'яненка з рахунком 1:0 переграла запорізький «Металург». Єдиний гол на початку другого тайму ударом головою забив Клебер.

Для Анатолія Дем'яненка виграш Кубка України став першим тренерським трофеєм. Щоправда, зустріч із «Металургом» не стала легкою прогулянкою. У першому таймі обидві команди грали на повну потужність, демонструючи швидкісний та комбінаційний футбол, обидві команди мали нагоду забити.
На п'ятій хвилині Шацьких не влучив по м'ячу, перебуваючи у вигідній ситуації. За кілька хвилин узбецький форвард з кута штрафного майданчика влучив у хрестовину воріт гостей (фактичних і номінальних).
За дві хвилини удар Нагорняка пройшов поруч зі стійкою воріт «Динамо».
Запорізькій команді вдавалось не тільки надійно грати в захисті, а й проводити швидкі контратаки. Втім, це не завадило динамівцям створювати небезпечні моменти. На 16-й хвилині знову міг відзначитися Шацьких, але не зумів
переграти голкіпера Глущенка, який пішов на перехоплення м'яча.
В останні хвилини першого тайму краще виглядала команда із Запоріжжя. Спочатку Кутарба метрів з тридцяти пробив вище воріт, а за кілька хвилин удар Коритька ледь втримала поперечка воріт «Динамо».
Початок другого тайму докорінно змінив плани наставника «Металурга» В'ячеслава Грозного, котрий на післяматчевій прес-конференції розповів, що вимагав від своїх підопічних уважніше діяти саме в перші п'ятнадцять хвилин кожного з таймів. Шацьких, після подачі кутового у виконанні Белькевича, на дальній штанзі скинув м'яча на лінію воротарського майданчика, де самотній Клебер у падінні ударом головою відкрив рахунок.
Згодом пробивав із близької відстані Рінкон, але м'яч влучив у штангу. Запорізький «Металург», пропустивши гол, перейшов на контрвипади і міг зрівняти рахунок. Приміром, після навісу Любарського з правого флангу без підготовки бив Модебадзе — м'яч пройшов поруч зі стійкою.
На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Динамо» Анатолій Дем'яненко назвав матч справжнім кубковим фіналом: «Матчі завжди відбуваються у цікавій безкомпромісній боротьбі. Саме таку гру ви побачили. Звісно, коли б ми реалізували наші моменти на старті зустрічі, було б легше. Фінал є фінал».
— Чи можна сказати, що «Металург» переграли на класі?
— Наш суперник грав старанно. Ми знали, що «Металург» гратиме проти нас на контратаках. Тож якщо немає швидкого переходу від оборони до атаки, зламати насичені захисні побудови суперника надто складно. На початку матчу підвела реалізація в трьох-чотирьох моментах. Забий ми в цей період матчу, і грати було б легше, а так доводилось миритися з постійним психологічним напруженням, коли кожна помилка могла коштувати Кубка.
Головний тренер «Металурга» В'ячеслав Грозний не погодився з тезою Дем'яненка про контратакувальний стиль гри своєї команди: «Ми не стали грати від оборони, вважаючи, що за такої тактики в нас буде менше шансів на успіх, бо складно перемогти, маючи за всю гру одну-дві контратаки. Ми намагалися грати відкрито, атакою на атаку, принаймні в першому таймі. У нас була можливість для взяття воріт, але не йшов останній пас. Гадаю, хлопці нервували, бо практично кожен із моїх підопічних уперше грав у фінальному матчі Кубка України. До того ж, «Динамо» — клуб з великими традиціями, видатними іменами. Напевно, це трохи тисне на гравців, які ніколи не грали в клубах такого рівня».
Здобувши перший трофей сезону, динамівці не хочуть випустити зі своїх рук і другий. Коли в суботу киянам не допоможе одеський «Чорноморець», отримати чемпіонське звання доведеться 10 травня в зустрічі з донецьким «Шахтарем». На футбольних уболівальників чекає ще один фінал сезону.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ПРОГНОЗОВАНІ ПЕРЕМОГИ ПРЕТЕНДЕНТІВ
  • ЗОЛОТА ШПАГА
  • УПЕВНЕНА ПЕРЕМОГА КОТЕЛЬНИКА
  • НАТЯК НА СЕНСАЦІЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».