Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
МИ ОТРИМАЛИ «ВСІ НЕОБХІДНІ СИГНАЛИ ВІД НАТО»
Від засідання Комісії Україна—НАТО на рівні міністрів закордонних справ, яке має відбутися 28 квітня у Софії, не варто очікувати якихось рішень чи додаткових сигналів Україні з боку Альянсу. Таку думку висловив під час зустрічі з українськими журналістами глава Місії України при НАТО Костянтин Морозов.

За його словами, це пояснюється тим, що зустріч керівників зовнішньополітичних відомств Альянсу в Софії матиме неформальний характер. Крім того, Україна отримала від НАТО «потужний сигнал щодо євроатлантичної інтеграції».
Костянтин Морозов нагадав, що у квітні минає рік після засідання Комісії Україна—НАТО на рівні міністрів закордонних справ у Вільнюсі, під час якої союзники по Альянсу висловили підтримку євроатлантичним прагненням нашої країни. У грудні минулого року від НАТО пролунала заява про готовність розглядати досягнення України на шляху євроатлантичної інтеграції у контексті можливого переходу країни до виконання Плану дій щодо членства.
«Це були важливі рішення, які ми високо цінуємо. Хоча у цьому напрямі потрібно ще чимало працювати, то всі необхідні сигнали Україна отримала. Зараз НАТО чекає на відповідь від України»,— зазначив український дипломат. За його словами, Альянс очікує конструктивної реалізації результатів виборчого процесу, формування демократичної коаліції, котра буде працездатною та спроможною у визначені Конституцією терміни сформувати новий Кабінет Міністрів. НАТО сподівається, що новий уряд продовжуватиме послідовну політику України у сфері зовнішньої політики й візьме на себе попередньо визначені міжнародні зобов’язання, у тому числі й щодо євроатлантичної інтеграції та співробітництва між Україною і НАТО.

ЕКСПЕРТИ ООН: КОЖЕН УРЯД УКРАЇНИ ПОЧИНАЄ... З ПОЧАТКУ
«За п’ятнадцять років незалежності України змінилося 12 урядів. Кожний з них починає роботу неначе з чистої сторінки, довгі роки програми урядів були написані незрозумілою науковою мовою, схоластичні за своєю суттю.

Проконтролювати їх виконання суспільству було практично неможливо. Тому виникла ідея іншого підходу до політичних програм уряду, визначено шість основних цілей, що відтворюють стандарти життя, до яких повинна прагнути Україна»,— заявила на прес-конференції в Луганську експерт програми ООН «Цілі тисячоліття — локалізація в Луганській області» Наталія Опаріна.
Серед цілей, які були названі експертом, лідирує подолання бідності. «Ця мета,— прокоментувала Наталія Опаріна,— охоплює і розвиток економіки, і підвищення заробітної плати, подолання бідності працюючого населення — адже подумати тільки — в Україні 68% працюючих отримують зарплатню, нижчу за прожитковий мінімум!»
Фактично експерти ООН Наталія Опаріна і Тетяна Боліла говорили на прес-конференції про проблеми, які давно відомі: відсутність прибутків за майновими сертифікатами, жебрацьке становище більшості населення сільської місцевості, проблеми інвестиційної політики, відсутність роботи для молодих людей з вищою освітою в сфері виробництва, а не послуг. Суперечку, мабуть, викликав тільки орієнтир на такий показник, як гендерна рівність, оскільки не всі з присутніх бачать необхідність віднесення розв’язання цього питання до першочергових.
також у паперовій версії читайте:
  • «АВТОКРАЗ» ПОВЕРТАЄТЬСЯ В АЛЖИР
  • СВІТОВИЙ БАНК ДОПОМОЖЕ КОМУНАЛЬНОМУ ГОСПОДАРСТВУ
  • ТЕРНОПІЛЬЩИНА: ПЕРЕПОХОВАННЯ НІМЕЦЬКИХ ВОЯКІВ
  • ВЛАСНИКИ «РОСУКРЕНЕРГО» ЗНАЙШЛИСЯ?
  • ПАСАЖИРКА МАРШРУТКИ ВИГРАЛА СПРАВУ ЧЕРЕЗ ЧОТИРИ РОКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».