Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
АНГЛІЙЦІ — НАЙКУЛЬТУРНІШІ У СВІТІ

Вважалось, що чим багатша країна, тим більше її жителі витрачають грошей на дозвілля і розваги. Однак нові дані організації з економічного співробітництва і розвитку (OECD) змушують засумніватися в цьому: відносно бідні чехи на такі цілі витрачають 5,9% ВВП, а суттєво заможніші ірландці — лише 2,8%.
Витрати на культуру і дозвілля, за версією OECD, складаються із сум, які витрачаються на книги, газети, квитки у кіно, театри і спортивні заходи, іграшки, садові інструменти й рослини, лотерейні квитки, комп’ютери, компакт-диски.
На відміну від більшості європейських країн, у Британії на культуру виділяють обмаль бюджетних коштів — 0,6% ВВП. У Ісландії ця цифра досягає майже 3%, у Люксембурзі, Данії й Іспанії — між 1 і 2%.


ЗНАЙДЕНО ВІДСУТНЮ ЛАНКУ ЕВОЛЮЦІЇ
На канадському Арктичному архіпелазі виявлено останки викопної тварини, яку, на думку вчених, можна вважати відсутньою ланкою еволюції, повідомляє Укрінформ із посиланням на Newsru.com.
Дослідники вважають: тварина представляла собою щось середнє між рибою і сухопутним хребетним. Істота-тетрапод під назвою Tiktaalik roseae жила приблизно 383 мільйони років тому. Вона нагадувала крокодила з ластами. Ця тварина мешкала в мілких водоймищах.
Тетраподи — переважно наземні тварини, котрі не втратили зв’язку з водою, повторно повернулися у воду або пристосувалися до життя на суші.
Раніше вчені вважали, що тварини з чотирма лапами виникли від кистеперих риб у девонський період. Однак палеонтологи говорили про розрив у своїх записах між рибою, що жила 385 мільйонів років тому, і першим тетраподом (наземним хребетним), який жив на планеті на 20 мільйонів років пізніше.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • НОУ-ХАУ
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».