Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
0:0 — НА КОРИСТЬ «БАРСЕЛОНИ»
1:0 — саме за такого рахунку розпочався другий півфінальний поєдинок Ліги чемпіонів, у якому на арені «Камп Ноу» футболісти каталонської «Барселони» приймали італійський «Мілан». Цю перевагу іспанська команда заробила тиждень тому, коли під час першого побачення з «червоно-чорними» змогла засмутити трибуни «Сан Сіро».

«Винуватцем» розчарування італійських уболівальників став Жюлі, котрий реалізував свій момент у другому таймі. Однак, попри цю обставину, Карло Анчелотті та його футболісти приїхали на Піренеї аж ніяк не здаватися на милість переможців. Під час передматчевих інтерв'ю вони в один голос стверджували одне: позаду лише перший тайм протистояння, і в повторній зустрічі їхній клуб має показати іншу гру. Тож «Мілан» усерйоз налаштовувався привезти з Каталонії перепустку до фіналу.
Наставник господарів Франк Райкард порівняно з першим матчем був змушений замінити на правому фланзі захисту «Барселони» дискваліфікованого Олегера на бразильця Белетті, повернувся до основного складу і Деку, який замінив ван Боммела. До складу «Мілана» повернувся Філіппо Індзагі, а в центрі захисту замість Нести вийшов сорокарічний Алессандро Костакурта. Сама ж гра розпочалася з того, що на ударну позицію вийшов Кака, але м'яч після його пострілу пролетів повз ворота. «Барселона» відповіла випадом камерунця Ето'О, але в останній момент йому в ноги кинувся голкіпер гостей Діда і ціною легкої травми врятував становище. Початок матчу був обнадійливим для вболівальників, адже вони чекали не тільки видовищної, а й результативної гри. Оборона міланців майже відразу стала часто помилятися, в той час, як навіть один пропущений м'яч значно ускладнив і без того важке завдання — перемогти господарів. Утім, після стартової активності команди заспокоїлися і почали методично шукати «слабкі місця» в обороні суперника. Першу таку помилку ледь не використав Ето'О, який виходив практично сам на сам з голкіпером суперника, однак Діда знову вискочив назустріч форварду і пом'якшив удар, після чого ситуацію розрядив Костакурта. Через кілька хвилин уперше виявив себе лідер каталонців Роналдіньйо, але м'яч після його удару з двадцяти метрів пройшов вище воріт. «Мілан» намагався перехопити ініціативу, та грав, як і в першому, домашньому матчі, надто академічно, але ця тактика приносить результати у протистоянні з командами, котрі поступаються італійцям у класі, але аж ніяк не з «Барселоною». Господарі продовжували контролювати хід гри, намагаючись кожну атаку доводити до удару по воротах. Загалом упродовж перших 25 хвилин бразильському голкіперу «Мілана» довелось добряче попрацювати. Діда кілька разів переривав небезпечні передачі суперника, граючи на випередження Роналдіньйо. По-справжньому виявити себе бразилець зміг на 31-й хвилині, коли Белетті дещо несподівано вдарив із кута штрафного майданчика, однак воротар миттєво зреагував на цей удар й ліквідував загрозу. Наприкінці першої половини матчу непогані моменти створили футболісти «Мілана». Спочатку Індзагі не скористався передачею Гаттузо, а потім здалеку спробував пробити Зеєдорф, але м'яч пролетів вище від воріт. На 38-й хвилині небезпечно пробив Деку, але знову не влучив. Під завісу тайму Костакурта отримав жовту картку після того, як порушив правила проти Ето'О, який практично виходив сам на сам з голкіпером італійців. Штрафний у виконанні Роналдіньйо цього разу не був небезпечним.
Друга сорокап'ятихвилинка розпочалася у швидкому темпі. Майже відразу після поновлення гри у небезпечній близькості від воріт Вальдеса опинився Андрій Шевченко, але передачею від Зеєдорфа він не зміг як слід скористатися. Через кілька хвилин Роналдіньйо довгою передачею кинув у прорив Жюлі, а француз нічого не зміг кращого, як віддати м'яч на Белетті, котрий був у положенні поза грою. Потім «Барселона» на кілька хвилин фактично зачинила «Мілан» на його половині поля, однак небезпечних моментів створити не змогла. Гості відповіли небезпечною контратакою, що закінчилася незрозумілими діями Індзагі. Форвард намагався вивести на ударну позицію когось зі своїх партнерів, але фактично без боротьби віддав його суперникові.
На 68-й хвилині італійцям нарешті вдалось забити. Шевченко відгукнувся на передачу партнера і головою відправив м'яч у ворота суперника, однак німецький арбітр зустрічі Маркус Мерк цей гол не зарахував. На думку представника Феміди Андрій перед цим порушив правила проти Пуйоля. На цей момент за ударами у площину воріт «Барселона» значно перегравала свого опонента — 8:1.
Гості продовжували шукати щастя біля воріт суперника, але, як і раніше, припускалися помилок у обороні. Так, Жюлі міг забити, але цього разу після філігранної передачі Роналдіньйо пробив вище від воріт. За хвилину з вигідної позиції промахнувся Індзагі. Карло Анчелотті проводить першу заміну — замість Костакурти на поле вийшов інший ветеран — Кафу. Причому бразилець відразу міг забити, але не влучив у ворота після того, як Вальдес вибив м'яч прямо на нього. Наставник «Мілана» вирішує підсилити атаку, і замість Гаттузо виходить Руй Кошта. Відповідь Райкарда не забарилась: Жюлі замінює Хенрік Ларссон і майже відразу має шанс відзначитися. Швед ефектно увірвався до штрафного майданчика «червоно-чорних», але Діда вкотре впевнено грає на останньому рубежі. Певна сумбурність у комбінаційній грі «Мілана» не дає змоги його футболістам створити небезпечний момент біля воріт Вальдеса. А в додані Мерком три хвилини небезпечно з 25 метрів пробиває Сержиньйо, але м'яч пролітає поруч зі штангою.
Отже, нічия 0:0 — і «Барселона» стає другим фіналістом Ліги чемпіонів, а «Мілан» припиняє боротьбу за почесний трофей.
17 травня у вирішальному поєдинку, що відбудеться у паризькому передмісті Сен-Дені, «Барселона» поміряється силами з лондонським «Арсеналом».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ПЕРЕМОЖНИЙ ТРАНЗИТ
  • НАЙКОРУМПОВАНІШИХ ЗНАЙДЕНО?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».