Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ХАРКІВ: ВИБУХИ У СУПЕРМАРКЕТАХ
У лікарні залишаються сім осіб, які потерпіли в суботу через вибухи у харківських супермаркетах «Сільпо» і «ЮСІ».
За словами головного лікаря міської лікарні швидкої допомоги Олександра Зайцева, інші сім осіб (усього було поранено 14) після надання їм допомоги виписані додому. Серед тих, хто потребує лікування,— дворічний хлопчик.

За фактами теракту правоохоронними органами порушено кримінальну справу. Ведеться активний пошук причетних, відпрацьовується кілька версій інциденту. Зокрема, за словами Василя Гайчука, заступника начальника Дзержинського районного відділу УМВД міста, однією з основних версій розглядається організація вибухів конкурентами «з метою залякати людей, щоб вони не купували в цих магазинах».
Усі супермаркети міста узято під посилений контроль правоохоронних органів. Міліція звертається до громадян, що мають інформацію про обставини підготовки і вчинення злочину, з проханням сповістити про це телефонами: 8-057-705-93-33, 8-057-223-86-42 або яким-небудь іншим способом. Правоохоронці гарантують анонімність.

ДЕСЯТКИ УКРАЇНСЬКИХ ВНЗ БУДЕ ПОЗБАВЛЕНО ЛІЦЕНЗІЙ
Вищі навчальні заклади всіх форм власності перевірятимуть на якість надання освітніх послуг. Про це повідомив міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко. Він зазначив: «За минулий рік ми припинили діяльність ста навчальних закладів, у яких йшла псевдоосвіта, «вимивалися» кошти з батьків. Буде створено державну акредитаційну комісію, і я гадаю, що добрий десяток навчальних закладів, котрі просто одурюють людей, ми теж позбавимо ліцензій».

За словами міністра, «пріоритетом є досягнення європейської якості й доступності освіти». Станіслав Ніколаєнко назвав п'ять пріоритетних напрямів удосконалення освітньої системи в Україні протягом року.
У планах Міносвіти — упродовж року перевірити вищі навчальні заклади різних форм власності щодо якісного надання освітніх послуг. Як сказав посадовець, не «може викладач, який має право навчати молодших фахівців, готувати магістрів».
Другим завданням, що ставить перед собою Міністерство, буде демократизація навчальних закладів, тобто трудові колективи зможуть самі обирати керівництво школи, коледжу або університету.
Наступним за важливістю пан Ніколаєнко назвав питання соціального захисту педагогів. Він сказав, що в Україні має працювати схема «щасливий вчитель — щасливий учень — щасливі батьки». До початку нового року заробітна плата вчителя в середній школі має сягнути не менше 900 гривень, а викладача вузу — близько 1500. Забезпечення житлом педагогів теж буде на контролі Міністерства.
Четвертим і п'ятим пунктами є «громадянська концепція національного виховання та інноваційний розвиток знань, тому що без нового немає якісного»,— наголосив міністр.
також у паперовій версії читайте:
  • АНТИСЕМІТИ РОЗПЕРЕЗАЛИСЯ. МИ МОВЧАТИМЕМО?
  • ВІЙСЬКОВІ БОРОНИЛИ КРАЇНУ ВІД «НЕВИДИМОГО ВОРОГА»
  • НЕДОБУДОВАНИЙ ГІГАНТ БУДЕ СПІЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ
  • ОБРАНО ГОЛОВУ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛРАДИ
  • ПАУЛО КОЕЛЬО: ТАКЕ НЕ МАЄ ПОВТОРИТИСЯ
  • ПОДОЛАЙ ІСПИТ — СТАНЬ ДЕРЖСЛУЖБОВЦЕМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».