Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗА РОБОТУ ЗАПЛАТИЛИ ШМАТКОМ ТРУБИ...
Прокуратурою Харківської області порушено кримінальну справу за фактом зловживання посадовців одного з товариств із обмеженою відповідальністю, що призвело до важких наслідків для суспільних інтересів.

Як повідомив старший прокурор відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області Євген Шевченко, під час створення ТОВ у 2000 році трудовому колективу був переданий майновий комплекс у КСП, у тому числі зрошувальна система як спільна власність членів товариства. У травні 2004 року керівництво ТОВ списало цю меліоративну систему площею понад 1,5 тисячі гектарів і оприбуткувало металеву трубу загальною вагою 650 тонн. Тоді ж директор ТОВ, порушуючи Закон «Про оплату праці» й постанову Кабінету Міністрів про перелік товарів, не дозволених для виплати заробітної плати натурою, розподілив трубу в повному обсязі серед працівників ТОВ у рахунок погашення заборгованості із заробітної плати за ціною 200 гривень за тонну на загальну суму майже 123 тисячі гривень. До того ж, при витягуванні труби з ґрунту, порушуючи Земельний кодекс України, не було забезпечено проведення робіт з технічної й біологічної рекультивації земель.
За висновками фахівців Харківського НДІ судових експертиз, вартість труби визначено в сумі близько 1,9 мільйона гривень.

ЧЕРНІГІВ: ВИНАЙДЕНО КИШЕНЬКОВОГО «НОСТРАДАМУСА»
Пророкувати майбутнє, як відомо, справа ясновидців і ворожок. Те, що більшість із них помиляється, не спиняє людство у своєму прагненні передбачити бодай що-небудь. Задовольнити таку цікавість спробували науковці Українсько-російського інституту — чернігівської філії Московського державного відкритого університету. Вони розробили і зараз патентують оригінальний метод прогнозування ймовірних у майбутньому подій.

Як розповів директор інституту, кандидат економічних наук, професор МДВУ Олександр Желєзняк, винайдений метод раціонального прогнозу полягає у використанні факту універсального закону розвитку — ним охоплено всі процеси, що відбуваються навколо. Спираючись на нього, вчені розробили алгоритм розвитку подій, завдяки якому, маючи вихідні дані, можна прогнозувати. Чим більше даних, тим точнішим буде передбачення.
Використовується невеликий, розміром із мобільний телефон, прилад з дисплеєм й трьома кнопками. Таких приладів поки три.
Винайдений метод, за словами пана Желєзняка,— інструмент, котрий можна використовувати в будь-якій сфері. Він непогано зарекомендував себе під час створення спортивних команд (добирав склад і прогнозував успіхи), швидкого формування бригад для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Прилад, зокрема, показував, що тій чи іншій людині не бажано працювати в екстремальних ситуаціях. Цікавим був прогноз, пов'язаний із народженням дитини. Він був зроблений рік тому, коли до інституту завітали керівник секретаріату посла Росії в Україні Євген Бєлоглазов із дружиною. Їм напророкували, що через вісім з половиною місяців у них народиться син (про вагітність подружжя ще нічого не знало). Було передбачено день і точний час радісної події, зріст і вага хлопчика. Цю інформацію було запечатано в конверт, відкрити який дозволялося не раніше від зазначеної на ньому дати. Яким було здивування щасливого батька, коли після народження дитини він дізнався, що отриманий у Чернігові прогноз справдився стовідсотково.
також у паперовій версії читайте:
  • СКІЛЬКИ ВИТРАТИМЕМО НА ОЗБРОЄННЯ?
  • «БОРИСПІЛЬ» МОЖУТЬ ЗАХОПИТИ
  • НА ВЕЛИКДЕНЬ БУДЕ ПРОХОЛОДНО
  • МАЄМО ДУБАНЕВИЦЬКИЙ ГАЗ!
  • ВОДОПІЛЛЯ: «СЕРЕДНІ ПОКАЗНИКИ МАКСИМАЛЬНИХ РІВНІВ»
  • «ЇЖАК» — ЦЕ ГРОШІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».