Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПРОЩАННЯ З «ГАЙБЕРІ»
Лондонський «Арсенал» провів останній міжнародний поєдинок на стадіоні «Гайбері», який вірою і правдою служив столичній команді майже століття — з 1913 року. У півфінальній стадії Ліги чемпіонів УЄФА «каноніри» приймали іспанський «Вільярреал», і навіть у разі успіху лондонців у двоматчевому протистоянні неанглійські суперники на затишну арену не завітають. Фінальний поєдинок підопічні Арсена Венгера (якщо вони пройдуть «жовту субмарину») проведуть у Парижі на «Стад де Франс». Із наступного сезону «Арсенал» гратиме свої домашні матчі на новому стадіоні «Ешбертон Гроув».

«Вільярреал» жодного разу в п'яти попередніх поєдинках не поступався англійським клубам, але точний удар Коло Туре за кілька хвилин до свистка на перерву виявився для «Арсенала» переможним. Лондонцям пощастило стримати найважливішого гравця «підводників» Хуана Романа Рікельме і не пропустити у дев'ятому матчі поспіль! Якщо підопічні Арсена Венгера і на виїзді зможуть зіграти «на нуль», то місце у фіналі 17 травня їм гарантовано.
Арсен Венгер перед грою заявляв, що його команді для успіху треба протягом усієї зустрічі підтримувати високий темп. Не дивно, що його підопічні кинулися в атаку відразу після стартового свистка. Здалось, що особливий наголос «Арсенал» зробив на стандарти — впродовж перших десяти хвилин «Вільярреал» міг пропустити після таких ситуацій тричі. На третій хвилині Тьєррі Анрі небезпечно подав зі штрафного з лівого флангу, і Туре мало не відправив м'яча до сітки. Згодом Фредрік Юнгберг міг відзначитися після передачі Жілберту, а Філіп Сендерос пробив головою над поперечкою з чергової точної подачі Анрі.
Те, що «Арсенал» не зможе постійно підтримувати власний божевільний темп, було очевидно. Незабаром англійці втомилися, й ініціатива перейшла до гостей. Двічі Йєнсу Леманну доводилось вступати в гру, щоб припинити цікаві комбінації «підводників». Спочатку німець вчасно залишив ворота, аби забрати м'яча в ногах у Дієго Форлана, а незабаром після цього з другої спроби зафіксував м'яч після удару Рікельме зі штрафного. Та «Арсенал» недовго грав «другим номером» — спочатку «Гайбері» дружно видихнув після небезпечного удару Робера Піреса поруч зі штангою, а потім Юнгберг, Сендерос і Жілберту могли заштовхати м'яча у ворота після чергового кутового.
Наступний кутовий, який став для «канонірів» п'ятим у матчі, нарешті приніс результат. Знову «Вільярреал» не зумів далеко винести м'яча, і він опинився у ногах Тьєррі Анрі. Хитрим пасом урозріз француз вивів на вільний простір Олександра Глеба, а білорус низовим прострілом знайшов Коло Туре — захисникові, щоб уразити порожні ворота, потрібно було просто підставити ногу. Ще до перерви «Вільярреал» був близький до того, аби зрівняти рахунок. Леманну вдалось відбити черговий удар Рікельме з-поза меж штрафного майданчика.
Іспанці створили кілька напівмоментів після голу у свої ворота, а в другому таймі на якийсь час навіть заволоділи перевагою. У цей часовий проміжок Сендерос блокував непоганий удар Маркоса Сенни, а Форлан мало не замкнув простріл Алессіо Таккінарді. До речі, невдовзі італієць заробив «гірчичника» у боротьбі з білоруським легіонером лондонців, і тепер італійцеві доведеться пропустити поєдинок на стадіоні «Ель Мадригал». Сам же Глеб став одним із найкращих у складі «канонірів», і саме він ледь не організував другий гол — після його передачі Емануель Ебуе зі штрафної робив передачу на вільного Анрі, але Сесар Арсо виніс м'яча з лінії воріт головою.
Після цього моменту гра розбилася на короткі фрагменти через численні фоли. Обидві команди непогано грали в пас, але до повноцінних голевих моментів не дійшло. П'ятірка півзахисників «Арсенала», яка до цього переграла «Реал» і «Ювентус», знову виглядала блискуче. Команда Венгера не пропускає в Лізі чемпіонів вже 829 хвилин поспіль. У свою чергу, «Вільярреал» ще не програвав удома в цьому турнірі, хоча за тиждень футболістів іспанського клубу влаштує тільки перемога, а для цього «суху» серію захисту «канонірів» треба буде перервати.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • РОЗМИНКА ПЕРЕД БОЄМ
  • БРОНЗОВИЙ ФІНІШ
  • ШУМАХЕР ЗАЛИШАЄТЬСЯ У «ФЕРРАРІ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».