Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПЕРШИЙ КВАРТАЛ 2006-го: ПІДСТАВИ ДЛЯ ЕКОНОМІЧНОГО ОПТИМІЗМУ
Березень є тією «точкою відліку», яка має засвідчити злам негативних проявів у економіці й дає привід очікувати прискорення зростання валового внутрішнього продукту, вважають експерти Мінекономіки на підставі аналізу оперативної інформації щодо динаміки ВВП за січень—березень 2006 року.

Водночас є ймовірність, що реакція економіки на підвищення цін на газ відобразиться у зниженні очікуваних річних темпів піднесення.
У березні поліпшилась якість економічного зростання: поступово відновлюються позитивні тенденції у промисловості, будівництві й торгівлі — від початку року спостерігається висхідний тренд. Реальне зростання валової доданої вартості обробної промисловості у січні становило 95,4%, у січні— березні — 99,2; добувної промисловості — 99 і 103,4%; будівництва — 91,9 і 105,0%; торгівлі — 100,7 і 102,2%, відповідно.
У першому кварталі валова додана вартість зросла майже за всіма видами економічної діяльності. Через збільшення доходів громадян зростає внутрішній попит на продукцію харчової та легкої промисловості. Необхідність оновлення основних фондів і впровадження енергозберігаючих технологій збільшує попит на продукцію машинобудування. Поступове підвищення ціни на металопродукцію на світових ринках, починаючи з лютого поточного року, поліпшило ситуацію у металургійній галузі й зменшило її негативний внесок у динаміку промисловості.
Реальний валовий внутрішній продукт України у січні— березні 2006 року порівняно з відповідним періодом попереднього року сягав 102,4%, зокрема у березні — 104%.

НА «МОЛОЧНІЙ ВІЙНІ» НАЖИВАЮТЬСЯ МОНОПОЛІСТИ
Антимонопольний комітет України вважає за необхідне забезпечити прозорість ціноутворення при закупівлі молока у населення для промислової переробки, повідомили у прес-службі АМКУ.

Для цього треба розробити типові договори на закупівлю молока й затвердити єдиний порядок оплати за нього залежно від якості, вмісту жирів і білків.
«Заборона Російської Федерації на ввезення української молочної продукції зробила явними проблеми галузі. Тепер усім стало зрозуміло, що вирішувати їх треба невідкладно й кардинально. Прикладом може слугувати досвід Польщі та країн Балтії, які пройшли цей етап»,— зазначив, коментуючи ситуацію, голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв. За його словами, порушників антимонопольного законодавства на ринку заготівлі молока буде притягнуто до відповідальності за остаточними результатами розслідувань.
Відділення Комітету в Черкаській та Івано-Франківській областях розпочали такі розслідування за двома справами, у Львівській — за трьома і за п'ятьма — у Сумській. Аби запобігти подібним порушенням, 68 підприємствам галузі у різних регіонах надано обов'язкові для виконання рекомендації утриматися від необґрунтованого зниження закупівельних цін.
Як засвідчив проведений всебічний аналіз, у регіонах, де молокопереробники займають монопольне становище, ціни на молоко знизились до 600 гривень за тонну. Натомість у районах, де між підприємствами існує конкуренція, ціни не опускалися нижче 950 гривень.
Серед головних умов зловживання молокопереробниками ринком владою — неукладення договорів із дрібнотоварними виробниками, відсутність розрахунків закупівельних цін і протоколів їх погодження. Як наслідок, людей завчасно не інформують про зміну цін, а відтак позбавляють права вибору вигіднішого закупівельника.
також у паперовій версії читайте:
  • МИ ВСТУПИМО ДО СОТ УЖЕ ВОСЕНИ?
  • УКРАЇНА І РОСІЯ ПІДПИШУТЬ НОВИЙ ГАЗОВИЙ ПРОТОКОЛ
  • ПЕРШОКЛАСНИКИ ОТРУЇЛИСЬ НЕВІДОМОЮ РЕЧОВИНОЮ
  • ЧАРІВНА МОНСЕРРАТ КАБАЛЬЄ СПІВАТИМЕ УКРАЇНСЬКОЮ
  • ЦІКАВЕ ВІДРЯДЖЕННЯ
  • МУЖНІСТЬ ОФІЦЕРА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».