Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
АХМАДІНЕЖАД: «МИ НЕ ПЕРЕСТАНЕМО ЗБАГАЧУВАТИ УРАН»
Голова МАГАТЕ Мохаммед ель-Барадеї закликав Іран призупинити діяльність у ядерній сфері до кінця квітня. Проте іранці відкинули цю пропозицію. «Припинення ядерної діяльності не є виходом із ситуації і не сприятиме вирішенню проблем»,— сказав секретар Вищої ради національної безпеки країни Алі Ларіджані після переговорів у Тегерані з головою МАГАТЕ. Він наголосив, що цю проблему Ірану «необхідно розглядати більш широко».

Проте Мохаммед ель-Барадеї не втрачає надії знайти мирні шляхи розв'язання конфлікту: «У нас ще є час для переговорів. Натомість Тегеран має докласти всіх можливих зусиль для заспокоєння міжнародного співтовариства з приводу своєї ядерної програми»,— наголосив він.
Однак голова МАГАТЕ поки що не може підтвердити, чи отримали в Ірані низькозбагачений уран 3,5-процентного рівня, достатнього для його використання на АЕС. «Я не можу цього підтвердити. Наші інспектори відібрали зразки. Вони підготують доповідь для ради керівників МАГАТЕ»,— сказав він. Згідно з рішенням Ради Безпеки ООН, посадовець до кінця квітня має подати звіт про виконання Тегераном заходів, рекомендованих МАГАТЕ.
Тим часом президент країни Махмуд Ахмадінежад запевнив — Іран і далі збагачуватиме уран. Лідер країни твердить, що відтепер вестиме діалог з позицій ядерної держави.
Гострі заяви ісламської республіки все більше роздмухують вогонь міжнародного невдоволення. Держсекретар США Кондоліза Райс закликає РБ ООН до рішучих дій, однак не уточнює, про що саме йдеться. На її думку, іранці «показали, що їхній устрій не узгоджується з вимогами міжнародного співтовариства». Вона не відкидає застосування військової сили проти Тегерана.
А президент США Джордж Буш має намір порушити питання щодо Ірану перед світовими лідерами в найближчих телефонних розмовах, а також під час майбутніх візитів глав держав до Сполучених Штатів.
також у паперовій версії читайте:
  • РОЗВІДКА США: СЕКРЕТНІ В'ЯЗНИЦІ ЦРУ ІСНУЮТЬ
  • ПАРЄ УХВАЛИЛА РЕЗОЛЮЦІЮ ПРО ВИБОРИ В БІЛОРУСІ
  • ПРИДНІСТРОВ'Я: КОНФЛІКТ МОЖНА УЗГОДИТИ БЕЗ МОЛДОВИ І ПМР
  • МУСУЛЬМАН БІЛЬШЕ НЕ ОБРАЖАТИМУТЬ?
  • БОЙОВИКИ ЗАХОПИЛИ РЕЗИДЕНЦІЮ ПРЕМ'ЄРА ПАЛЕСТИНИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».