Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
А ЩО НАМ ТЕ ПОДОРОЖЧАННЯ...
Інформація про подорожчання залізничних квитків на 50% у період до 2008 року, як і очікувалось, викликала суспільний резонанс. Міністр транспорту та зв'язку Віктор Бондар надав додаткові роз'яснення з цього приводу: на його думку, квитки коштуватимуть більше на 5–30 гривень. Можливість перегляду пасажирських залізничних тарифів нині вивчається Міністерством транспорту та зв'язку разом з Міністерством економіки України.

Тарифи на залізничні пасажирські перевезення мають змінюватись поступово і узгоджуватися зі зростанням реальних доходів громадян. Ціна змінюватиметься у спосіб, що жодним чином не позначиться на доступності поїздок для всіх соціальних верств. За словами Віктора Бондаря, буде визначено крайні параметри підвищення тарифів і розроблено прозорий план їх зміни до рівня реальної собівартості не раніше 2008 року.
Міністр зазначив, що послуги українських залізничників наразі коштують удвічі дешевше, ніж у їхніх російських колег, та у п'ять разів, ніж у поляків. Тарифи грузинських залізниць, порівняно з пасажирськими тарифами «Укрзалізниці», вищі на 67%, Литви — на 133, Узбекистану — від 53 до 208%, Казахстану — на 49%.
Посадовець зауважує, що пасажирські перевезення є збитковими. Ми платимо лише 4 копійки за десять кілометрів проїзду, а пільговики удвічі менше — 2 копійки. Такі занижені пасажирські тарифи компенсуються за рахунок вантажних перевезень, що, у підсумку, призводить до зростання цін на промислову продукцію і товари, за які так чи інакше переплачують громадяни. Крім того, таке становище не дає змогу залізничникам оновлювати й поповнювати парк вагонів, тепловозів, утримувати на належному рівні та відновлювати колійне господарство. Віктор Бондар вважає, що в інтересах пасажирів зміна ціни на квитки має супроводжуватись підвищенням якості й безпеки послуг, що надаються «Укрзалізницею».

ЩЕПЛЕННЯ НА ПРОБУ МАНТУ ПРИЗУПИНЕНО ПО ВСІЙ КРАЇНІ
Через вияв незвичайної реакції на пробу Манту у дітей, проведення щеплення по всій Україні тимчасово призупинено. Як ми розповідали, на Вінниччині для обстеження шпиталізовано 35 дітей (1991–1999 р. н.) із села Мізяківські Хутори. Діти скаржилися на погане самопочуття саме після проведення у школі протитуберкульозного щеплення.

Міністерство охорони здоров'я створило комісію, до складу якої увійшли фахівці Центру імунобіологічних препаратів, котрі працюють на ЗАТ «Біолік» (Харків), де виробляють вакцину туберкулін. Виробник препарату, зазначають у прес-службі МОЗ, контролює його якість на всіх етапах виробництва вакцини, а контроль за транспортуванням і зберіганням здійснюють медичні заклади, що використовують туберкулін.
Лікарі продовжують обстежувати дітей, у яких виявлено незвичайну реакцію.
також у паперовій версії читайте:
  • МІЛІЦІОНЕР ВИТРАТИВСЯ НА АЗАРТНІ ІГРИ, І...
  • УСТАНОВЛЕНО ДЖЕРЕЛО СПАЛАХУ ГЕПАТИТУ НА БУКОВИНІ
  • ГРОШІ КІЛЕРАМ ЗАПЛАТИЛИ У СІЛЬРАДІ
  • «ЕКВАТОР» КВІТНЯ: ДОЩ І МОРОЗ
  • ЧИ СТАНУТЬ УРЯДОВЦІ ДЕПУТАТАМИ?
  • НЗ МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ НЕЗАКОННО?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».