Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
КАРАВАН РУХАЄТЬСЯ!
Підписаний у четвер документ засвідчує намір створити коаліцію у складі «Нашої України», БЮТу і Соціалістичної партії України, повідомили після підписання Протоколу щодо процедури формування Коаліції демократичних сил лідери «Нашої України» — Роман Безсмертний, БЮТ — Юлія Тимошенко і СПУ — Олександр Мороз.

Голова БЮТу, зокрема, наголосила, що це — перший формальний документ, який засвідчує намір створити коаліцію. «Це абсолютно логічний крок, якого очікує суспільство»,— сказала вона.
Олександр Мороз зазначив, що в цьому документі вперше за 15 років закладено необхідність підготовки засад внутрішньої й зовнішньої політики України. «Це свідчить про нашу повагу до вимог Конституції»,— сказав він, додавши, що СПУ виступає за формування більшості у складі цих самих політичних сил у місцевих радах.
Роман Безсмертний заявив, що підписанням протоколу засвідчено бажання просуватися до підписання угоди про створення коаліції. «Караван рухається»,— зазначив він.
Відповідно до протоколу угода складатиметься з трьох частин, а саме: перша — програмні засади діяльності коаліції, друга — регламент діяльності коаліції й третя — розподіл сфер відповідальності між учасниками коаліції.
Протокол стосовно процедури формування Коаліції демократичних сил передбачає, що проект Угоди про Коаліцію демократичних сил буде підготовлено робочою групою з представників політичних сил — учасників коаліції й парафовано у перший день роботи Верховної Ради України нового скликання, але не раніше від складення народними депутатами присяги та формування фракцій.
«Ми, представники політичних сил — блоку «Наша Україна», блоку Юлії Тимошенко, Соціалістичної партії України — цим Протоколом засвідчуємо: вибори до Верховної Ради України, що відбулися 26 березня 2006 року, пройшли відповідно до чинного законодавства України та європейських демократичних стандартів і відображають волевиявлення українських громадян. Спираючись на довіру українського народу і керуючись відповідальністю за майбутнє країни, ми заявляємо про намір створити Коаліцію демократичних сил (Коаліцію депутатських фракцій) у Верховній Раді України п'ятого скликання»,— наголошується у документі.
Сторони також «досягли згоди, що до формування Кабінету Міністрів України Коаліція вносить на розгляд Верховної Ради України проект Засад внутрішньої та зовнішньої політики та схвалює їх»,— йдеться у протоколі.
«Сторони досягли згоди щодо наступного порядку розгляду питань Верховною Радою України після укладення Угоди про Коаліцію: формування керівних органів Верховної Ради України (керівництва Верховної Ради України, голів комітетів, перших заступників, заступників голів, секретарів та членів комітетів); забезпечення процедури внесення Президентом України кандидатури на посаду Прем'єр-міністра України; схвалення сформованого Коаліцією складу Кабінету Міністрів; розгляд Кабінетом Міністрів невідкладно після його формування та внесення на затвердження Верховної Ради України Програми діяльності уряду»,— зазначено в документі.
Майбутня угода про Коаліцію демократичних сил ґрунтуватиметься на підготовленому раніше меморандумі. Про це повідомила Юлія Тимошенко, відповідаючи на запитання журналістів, чи передбачає підписаний протокол призначення її прем'єр-міністром.
За словами лідера БЮТу, в пункті шостому протоколу йдеться про те, що в основу майбутньої коаліційної угоди буде покладено меморандум, який був напрацьований «Нашою Україною» і СПУ до парламентських виборів.
Як відомо, згідно з меморандумом, на посаду прем'єр-міністра свого представника висуває політична сила з числа учасників майбутньої коаліції, котра набрала найбільше голосів виборців.
Роман Безсмертний запевнив, що учасники коаліції не відступлять від основоположних принципів меморандуму. Однак при цьому він зауважив, що спочатку треба створити програмні засади діяльності коаліції, потім регламент, і лише після того говорити про розподіл сфер відповідальності. «Давайте не будемо називати прізвища, на все — свій час»,— додав він.
також у паперовій версії читайте:
  • У ПАРТІЇ РЕГІОНІВ І «НАШОЇ УКРАЇНИ» Є СПІЛЬНИЙ ПРОЕКТ
  • ІЗ БЕЗРОБІТНИХ — У ПІДПРИЄМЦІ
  • БИТВА ТРИВАЄ?
  • ОПОЗИЦІЯ — ВИГІДНА ПОЗИЦІЯ?
  • ДОЛЮ ВИБОРІВ-2006 ВИРІШАТЬ СЬОГОДНІ
  • НАЦБАНК ПРОГНОЗУЄ СТАБІЛЬНІСТЬ ГРИВНІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».