Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
КУБКОВІ ПРИСТРАСТІ
Чемпіонат світу з футболу, який влітку відбудеться в Німеччині, значно вплинув на календарі європейських першостей. Аби збірні могли достатньо підготуватися до цього відповідального старту, клубам доводиться проводити за короткий термін чималу кількість ігор. Цього тижня у всій Європі відбулися матчі національних кубків.

Головний поєдинок відбувся в Іспанії, де «Еспаньол» і «Сарагоса» зустрілися у фіналі. На диво, цей поєдинок не був напруженим. Барселонський клуб без проблем розгромив «Сарагосу» з рахунком 4:1. «Еспаньол» швидко відкрив рахунок — на третій хвилині Тaмудо добив м'яч у сітку після удару Де ла Пеньї, однак «Сарагоса» на 28-й хвилині після розіграшу штрафного відповіла голом Евертона. Цей успіх виявився для неї єдиним. Надалі на полі домінували каталонці. Через чотири хвилини після пропущеного м'яча Луїс Гарсія вивів «Еспаньол» уперед. У другому таймі на 75-й хвилині другу жовту картку отримав «сарагосець» Хіменіас, після чого Коромінас і невгамовний Луїс Гарсія остаточно дотиснули суперників. Таким чином, «Еспаньол» виграв четвертий Кубок Іспанії у своїй історії та разом із почесним трофеєм одержав путівку в Кубок УЄФА на наступний сезон.
В Італії визначилися фіналісти національного кубка. Міланський «Інтер» після невдачі в Лізі чемпіонів дещо підсолодив гірку пілюлю чергового провального сезону. У півфіналі він розібрався з «Удінезе». Перший двобій між цими командами завершився мінімальною перемогою міланського клубу. В Удіне було зафіксувано нічию — 2:2. Вона цілком задовольнила «Інтер», який у фіналі зустрінеться з «Ромою». Римський клуб переміг «Палермо» — Даміано Томмазі забив м'яч у середині першого тайму. В першій зустрічі римляни поступилися з рахунком 1:2, але пройшли далі завдяки м'ячеві, забитому на виїзді.
Стали відомі фіналісти національного кубка і у Німеччині. Ними стали мюнхенська «Баварія» та франкфуртський «Айнтрахт». Мюнхенці розгромили в гостях «Санкт-Паулі», який представляє другу Бундеслігу з рахунком 3:0. Дублем відзначився перуанець Клаудіо Пісарро. А «Айнтрахт» завдяки єдиному м'ячеві нападника збірної Греції Янніса Аманатідіса обіграв «Армінію».
В Англії перегравали останній чвертьфінал, у якому півфіналіст Кубка УЄФА «Міддлсбро» без особливих проблем обіграв «Чарльтон» — 4:2. Команда Стіва Макларена дійшла до півфіналу Кубка вперше починаючи з 1997 року. Тепер «Міддлсбро» упродовж чотирьох днів двічі зіграє у півфіналах двох турнірів — спочатку 20 квітня в Кубку УЄФА проти «Стяуа», а згодом 23 квітня в Кубку Англії проти «Вест Хема». У другому півфіналі 22 квітня зустрінуться «Челсі» та «Ліверпуль». Окрім кубкового матчу, в англійській Прем'єр-лізі відбувся поєдинок 31-го туру «Портсмут» — «Арсенал», який було перенесено через зливу. Півфіналіст Ліги чемпіонів «Арсенал» не зміг обіграти одного з головних аутсайдерів чемпіонату, котрий веде відчайдушну боротьбу за «виживання». Зусиллями Анрі, повівши в рахунку ще в першому таймі, «Арсенал» був зобов'язаний вигравати. Та «Портсмут» завдяки Д'Алессандро та Луа-Луа реалізував стандартне положення (перший навісив зі штрафного, другий забив) — при цьому Луа-Луа одержав травму, коли святкував гол своїми традиційними сальто. Тепер «Арсенал» відстає від «Тоттенхема», який посідає четверте місце, на чотири очки, а «Портсмут» піднявся з передостаннього місця на одну сходинку вгору.
У Росії визначилися півфіналісти національного Кубка. Московське «Динамо» за допомогою двох одинадцятиметрових ударів у виконанні Максима Ромащенка здолало підмосковний «Сатурн» із рахунком 3:1, але до наступного раунду вийшла команда Владіміра Вайса, котра в першій зустрічі перемогла з переконливішим рахунком — 3:0. Суперником «Сатурна» у півфіналі стане московський «Спартак», який на останніх хвилинах забив вирішальний гол у матчі з «Локомотивом» (2:1). У першому протистоянні між цими командами було зафіксовано бойову нічию — 2:2.
Завдяки дублю бразильського форварда Жо московський ЦСКА розгромив на своєму полі казанський «Рубін» із рахунком 4:1. Армійці у півфіналі зіграють з пітерським «Зенітом», який у найцікавішому чвертьфінальному двобої розібрався з московським «Торпедо». Команда Властіміла Петржели в першій зустрічі виграла з рахунком 2:0 завдяки двом м'ячам Кержакова. Нападник збірної Росії став головним героєм і в матчі-відповіді. Ще в першому таймі за допомогою стандартних положень він знову оформив дубль і допоміг відзначитися Мартіну Шкртелу. У другій половині гри «Зеніт» відверто розслабився, дозволивши торпедівцям перехопити ініціативу. У підсумку впродовж чотирьох хвилин Будилін забив два чудові голи. Проте за сумою двох поєдинків «Зеніт» здобув переконливу перемогу з рахунком 5:2 і вийшов до наступного раунду.
Окрім кубкових матчів, відбулися дві товариські зустрічі за участю національних збірних. Команда США, яка проводить підготовку до чемпіонату світу, не змогла обіграти своїх сусідів — команду Ямайки (1:1). Інший двобій країн-сусідів — Азербайджану й Туреччини — завершився з таким самим рахунком.

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • ФІНІШ — БЛИЗЬКИЙ, ІНТРИГИ — НОВІ
  • ПОНОМАРЬОВ ВІДМОВИВСЯ
  • БЛОХІН СКОРОЧУЄ ШТАТ
  • ГОСПОДАРЕМ БУДЕ «ДИНАМО»
  • НІМЦІ НЕ ВІРЯТЬ
  • МАТЧ НЕВИПРАВДАНИХ НАДІЙ
  • НОВЕ ВИПРОБУВАННЯ ДЛЯ ДЗИНДЗИРУКА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».