Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РУСЛАНА ПРАГНЕ ДОПОМОГТИ «ДІТЯМ ВЕСНИ»
Через аварію на ЧАЕС, одну з найжахливіших трагедій в історії людства, щороку на світ з'являється близько 20 тисяч дітей із вродженими вадами серця та інших органів. Більшість із них помирають ще на першому році життя. Допомогти вижити таким дітям — головна мета благодійного проекту «Чорнобиль-2006 — Діти весни», започаткованого відомою українською співачкою Русланою спільно з німецьким рок-співаком Пітером Маффаєм.

Цей проект, який реалізується під патронатом Президента України, покликаний допомогти новонародженим, котрі несуть на собі наслідки Чорнобильської катастрофи, й без сучасного медичного обладнання майже не мають шансів на виживання. Завдяки проекту, сподіваються його ініціатори, буде забезпечено потрібним неонатологічне відділення Львівської обласної лікарні, для якого будуть придбані інкубатор, респіратор, інфузійний насос і прилади для обстеження серця.
Проект став можливим завдяки підтримці німецької доброчинної організації «World's Vision», що допомагає дітям у країнах так званого «третього світу», і реалізується за сприяння Фонду допомоги дітям Чорнобиля.
Руслана Лижичко не вперше бере на себе благородну місію допомоги дітям. У травні минулого року вона дала благодійний концерт, кошти від якого спрямовано на придбання реанімаційного обладнання для новонароджених Дніпропетровської педіатричної лікарні № 3. Завдяки придбаній апаратурі у лікарні було врятовано 47 малюків.

НА УКРАЇНСЬКО-ПРИДНІСТРОВСЬКОМУ КОРДОНІ «ОКОПУЮТЬСЯ»
Голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин отримав від Президента України доручення організувати роботу з облаштування придністровської ділянки українсько-молдовського кордону. Про це повідомив перший заступник голови Держприкордонслужби Павло Шишолін.

За його словами, голова Держприкордонслужби завтра відбуває на придністровську ділянку і починає там практичну роботу щодо моніторингу обстановки й уточнення рішень із посилення охорони та практичних заходів з інженерного облаштування цієї ділянки. Павло Шишолін повідомив, що з початку тижня тут розпочалися роботи. «З понеділка п'ять окремих інженерних спеціальних груп почали виконувати свої завдання. Ми зосередили там понад 30 одиниць техніки і прорили додатково понад 1,5 кілометра ровів і більш як 3,5 кілометра контрольно-слідової смуги»,— поінформував він.
Як зазначив посадовець, придністровська ділянка кордону має довжину 422 кілометри, облаштування якої коштуватиме державі близько 300 мільйонів гривень. На його думку, питання посилення охорони цього сегмента державного кордону країни набуло актуальності саме зараз, коли зусиллями України і Молдови, й зокрема органів охорони держкордону обох держав, припинено діяльність схем незаконного товарообігу. Через це збільшилась кількість контрабандних спроб перевезення товарів придністровськими підприємцями.
Аналізуючи останні випадки контрабанди м'ясопродуктів великими партіями, пан Шишолін наголосив, що «це — не хаотична спроба порушення кордону, це — завчасна підготовка напрямку переправлення контрабандних товарів». Він навів приклади, коли «контрабандисти залучили бульдозер, засипали рів і створили рокаду для того, аби колона вантажівок змогла пройти». Це свідчить про те, що цим займаються організовані злочинні угруповання.
також у паперовій версії читайте:
  • КОМУ СЛУГУЄ ПРОФСПІЛКОВЕ МАЙНО?
  • АН-70 — ПРОЕКТ ПЕРСПЕКТИВНИЙ
  • УРЯД ФІНАНСУЄ «ЧОРНОБИЛЬСЬКІ» ЗАХОДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».